Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Δεύτερη σερί ήττα της ΑΕΚ. Από το σερί το αήττητο, στο σερί από ήττες (την Κυριακή πάει για 3η). Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό παρουσίασε τις κλασικές (φετινές) παθογένειες. Δυναμικό ξεκίνημα για 20-30 λεπτά, σε κατάσταση συντήρησης για ίδιο περίπου χρονικό διάστημα (μέχρι το 50'-60') και μετά "πέφτει ο διακόπτης".

Μου άρεσε η ΑΕΚ του πρώτου ημιώρου (ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά), ισορρόπησε ο Παναθηναϊκός απ' το 30' μέχρι περίπου το 60', δεν υπήρχε ΑΕΚ στο γήπεδο στο τελευταίο ημίωρο. Ίδιο σκηνικό (πχ) με ΠΑΟΚ (μας "βόλεψε" ο πολύ βαρύς αγωνιστικός χώρος που δεν επέτρεψε να παιχθεί ποδόσφαιρο από ένα σημείο και μετά) ή με Κέρκυρα (τότε είχε "καλυφθεί" η καθίζηση από την αποβολή).

Είναι προφανές πως η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει για μεγάλο χρονικό διάστημα ποδόσφαιρο κατοχής, ξεμένει από δυνάμεις. Είναι επίσης προφανές πως η φετινή ΑΕΚ είναι δομημένη οργανωτικά πάνω στον Γκερέιρο. Πόσο αντέχει ο Βραζιλιάνος; 20 με 30 λεπτά! Ε, τόσο αντέχει δημιουργικά και η ΑΕΚ...

Σε εξειδικευμένα αγωνιστικά θέματα (αν ήταν σωστό το σύστημα, αν αγωνίστηκαν οι παίκτες σε θέσεις που δεν μπορούσαν να αποδώσουν κλπ) δεν θα σταθώ, γιατί είναι δευτερογενή. Το πρωτογενές είναι πως η ομάδα δεν έχει τις δυνάμεις να βγάλει 90λεπτο. Κι αν δεν καταφέρει να προηγηθεί για να κλειστεί -στο μισό γήπεδο- να το κρατήσει κι ίσως βγάλει κάποια κόντρα με τον ταχύτατο Φούντα (μου έλειψε με τον Παναθηναϊκό) τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

ΥΓ.1 Συγκλονιστικός ο Μητρόπουλος.

ΥΓ.2 Κουτρουμπή μην "μασάς"...

ΥΓ.3 Αυτή η ανάρτηση «Τα... "στημένα"...» δεν είναι τυχαία 1η σε αναγνώσεις! Πάλι γκολ από στημένη φάση!

ΥΓ.4 Επειδή το διάβασα κι αυτό να πω την γνώμη μου: δεν επηρέασαν στο ελάχιστο την απόδοση της ΑΕΚ τα όσα έγιναν μεσοβδόμαδα στα αποδυτήρια. Την ίδια ΑΕΚ των προηγούμενων αγώνων είδαμε και χθες!

ΥΓ.5 Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται για την εμφάνιση (και κυρίως την χαμένη ευκαιρία) του Κατίδη, θα γράψω την γνώμη μου σε ξεχωριστή ανάρτηση.

Σχόλια

  1. Όπως ήρθαν τα 6 σερί θετικά αποτελέσματα, έτσι ακολούθησαν και τα 2 αρνητικά που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν 3. Ας τελειώσει όμως εκεί το μαρτύριο γιατί αν πάμε σε Χιτσκοκικό φινάλε δεν βλέπω να το αντέχει η κλονισμένη υγεία πολλών ΑΕΚτζήδων.

    Η ΑΕΚ, ακόμα και στο καλό της 30λεπτο, δεν βλέπεται αγωνιστικά. Ομάδα που αδυνατεί να κάνει μισή ευκαιρία τι να σου προσφέρει από πελυράς θεάματος. Και λέω ούτε μισή γιατί και η ευκαιρία του Κατίδη δεν δημιουργήθηκε από τους παίκτες της αλλά από πατάτα παίκτη του Παναθηναϊκού.

    Ποδόσφαιρο κατοχής παίζει η ΑΕΚ. Αλλά της κατοχής του 1940 :-)

    Αν αυτή η ομάδα έχει χτιστεί πάνω στον Γκερέιρο και μπορεί να έχει κατοχή έστω και για 30 λεπτά είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα!

    Έχω την εντύπωση ότι η επιλογή να εκτίσει ο Φούντας την ποινή του με τον Παναθηναϊκό ήταν άλλη μια λάθος απόφαση του Γερμανού. Έτσι όπως έπαιζε χτες ο Παναθηναϊκός και μ' αυτόν τον Πίου που έπεφτε μόνος του στην άμυνα, η ταχύτητα του μικρού θα ήταν πολύτιμη. Αν ήταν αυτός στη θέση του Κατίδη το μπαλάκι θα είχε γράψει.

    Ο Μητρόπουλος είναι πάντα συγκλονιστικός αλλά χτες παίζει να έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ, όπως και ο Κουτρουμπής.

    Και φυσικά δεν πρέπει να μασήσει ο Κουτρουμπής. Μαζί με τον Μητρόπουλο είναι τα πιο δυνατά χαρτιά της φετινής ΑΕΚ.

    Τα γκολ από στημένες φάσεις δείχνουν έλλειψη αντανακλαστικών και άμεσης αντίδρασης από τους αμυντικούς. Ο Μπουγαΐδης σ' αυτόν τον τομέα πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να κάνει καριέρα.

    Δεν ξέρω αν και κατά πόσο επηρέασαν τα όσα έγιναν μέσα στην εβδομάδα αλλά υπάρχει αρώστια στα αποδυτήρια της ομάδα κι αυτό φάνηκε και από τα μπουνίδια του Φουρτάδο στο Κορδέρο που ακολούθησαν. Και όσο τα στραβά αποτελέσματα θα φέρνουν μιζέρια, η μιζέρια θα φέρνει γκρίνια και η γκρίνια ξεκατίνιασμα. Δυστυχώς.

    Ο Κατίδης την πάτησε από το υπερβολικό του πάθος να αποδείξει ποιος είναι. Θα του συνιστούσα να χαλαρώσει άμεσα γιατί ο ίδιος θα βγει χαμένος στο τέλος. Άμα έχεις σιγουριά και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Το άγχος δεν σε βοηθάει καθόλου να βγάλεις τα καλά σου στοιχεία. Και νομίζω ότι αν κάποιος επηρεάστηκε περισσότερο από τους υπόλοιπους από τα όσα έγιναν μεσοβδόμαδα στα Σπάτα αυτός ήταν ο Κατίδης. Παίζει ρόλο ο χαρακτήρας και η ψυχολογία του κάθε παίκτη. Αυτός βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο και είδε τον προπονητή ξαφνικά να του δείχνει ότι δεν έχει προσωπικά μαζί του και να του εμπιστεύεται τη φανέλα του βασικού. Και εκεί ήταν που τον έπνιξε για τα καλά το άγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "συγκλονιστικός ο Μητρόπουλος" πήγαινε στην εμφάνιση κυρίως του 2ου ημιχρόνου όταν είχε "κάτσει" όλη η ΑΕΚ. Μόνος του έτρεχε, σαν τον λυσσασμένο σκύλο. Προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα ψηλά και το κέντρο μόνος του. Αναμφισβήτητα έχει κάνει καλύτερες εμφανίσεις (ανασταλτικά - οργανωτικά) απλά απέδειξε χθες ότι ακόμη και στην μη καλή του ημέρα, ακόμη κι όταν είναι το μόνο χαφ που προσπαθεί έχει τα "καρύδια" να μην συμβιβάζεται, να μην τα παρατά, να συνεχίσει να παλεύει μέχρι το φινάλε. Νοοτροπία νικητή...

      Διαγραφή
  2. Για την χθεσινή εμφάνιση Κατίδη θα κάνω (πιθανότατα το απόγευμα ή το βραδάκι) ξεχωριστή ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου βγήκε λίγο μεγάλο το σχόλιο, αλλά σκέφτηκα ότι αφού εσύ έκανες σχόλιο την ανάρτησή σου, μήπως να έκανα εγώ ανάρτηση το σχόλιό μου; χε, χε... Έλα, έφερα ζεστούς λουκουμάδες με ελατόμελο από τον Ταΰγετο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έι, που είναι οι λουκουμάδες; Οέο; Με έβαλες στην πρίζα και την έκανες;

      Διαγραφή
  4. Πάμε παρακάτω, δεν έχω λόγια για χθες. Είμαι ακόμη στεναχωρημένος! Λες με τους λουκουμάδες να μου περάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω σίγουρο! Βουρ στους λουκουμάδες!!! (Έχεις κι άλλες επιλογές; Ότι έγραψε το ματσάκι έγραψε...)

      Διαγραφή
  5. Μπαλαντέρ, τα έχουμε πει για τον Κατίδη. Το παιδί έχει αυτοκτονικές τάσεις. Και δεν μιλάω με αγωνιστικά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον. Μας γύρισες από τα εξωτερικά; Όσο για τον Κατίδη, αυτή την ανεπιτήδευτη, την αυθεντική τρέλα που κουβαλάει, την γουστάρω. Με χίλια... Κάποια στιγμή θα γράψω για την γενιά των "καταραμένων ποδοσφαιριστών"! (Κατά το "η γενιά των καταραμένων ποιητών"...)

      Διαγραφή
  6. Ορίστε... έφερα κι εδώ μερικούς να φάει και κανένας άλλος φίλος να γλυκαθεί... με τόσες πίκρες στην ΑΕΚ μόνο οι λουκουμάδες μας έχουν μείνει...

    http://www.stani1931.gr/files/DSCN0949.JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γύρισα, ναι. Αγγλία ήμουν. Λονδίνο. Πολιτισμένη χώρα. Τέλος πάντων.

    Καλά κάνεις και την γουστάρεις την τρέλα. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν τύπο που έχει γίνει βεντέτα πριν γίνει ποδοσφαιριστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έι που είσαι εσύ; Ακόμη περιμένω την ανάρτηση για τον Κατίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεν γράψω όταν είμαι "ζεστός"...

      Μου φεύγει η διάθεση μετά...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Οι «ντοπιέτες» του Levi Garcia

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Τεσσάρα, πρωτιά και συνεχίζουμε...