Τι περιμένω από την ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκης";

Ολυμπιακός - ΑΕΚ την Κυριακή. Κάποτε ήτανε ντέρμπι. Τώρα απλά θεωρείται ως τέτοιο, τύποις. Το όνομα, οι φανέλες, τα εμβλήματα. Ουσιαστικά βέβαια αγωνίζεται μία ομάδα που κατοχυρώνει και μαθηματικά τον τίτλο σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος κόντρα σε μία που μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία. Και το χάος που χωρίζει τις δύο ομάδες (αγωνιστικά και βαθμολογικά) είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ακόμη και σ' όσους έχουν επιδερμική σχέση με το άθλημα.

Θα μου πεις -δικαίως- πως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ούτε ότι έχει πάντα το φαβορί της αναμέτρησης το τρίποντο στο τσεπάκι. Σωστό, αυτή είναι και η μαγεία του ποδοσφαίρου. Αυτό πρακτικά για την ΑΕΚ σημαίνει ότι θα κυνηγήσει την εξαίρεση του κανόνα. Αν το δείξει στο γήπεδο (δηλαδή ότι θα αγωνιστεί για να εξαντλήσει τις λιγοστές πιθανότητές της) μου αρκεί. Λυπηρό μεν, ρεαλιστικό δε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι πραγματικά δεν γνωρίζω τι να περιμένω από την ΑΕΚ. Όλα τα ρεπορτάζ για την εβδομαδιαία προετοιμασία είναι με "αστερίσκο". Ερωτηματικό ο Πετρόπουλος, ερωτηματικό ο Τσουμάγκας, ερωτηματικό ο Ρίκκα, ερωτηματικό ο Κουτρουμπής. Αρκετά τα ερωτηματικά, αρκετές και οι δεδομένες απουσίες: ο Μητρόπουλος τιμωρημένος, ο Βλάχος ανέτοιμος, ο Αρκούδας τιμωρημένος. Πρακτικά αυτό σημαίνει... βγάλε ενδεκάδα!

Κάποιοι (από τα "ερωτηματικά") πιθανότατα θα αγωνισθούν γιατί αλλιώς δεν βγαίνει όχι ορθολογική αλλά ούτε "αλχημική" ενδεκάδα. Σε θεωρητικό επίπεδο η ΑΕΚ πηγαίνει στο "Καραϊσκάκης" με δύο (όλα κι όλα) ακραία μπακ για δύο θέσεις. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν λύσεις (αξιόπιστες ή όχι για τέτοιο ματς άλλο θέμα), "καθαρός" ανασταλτικός μέσος (αντιΜητρόπουλος δηλαδή) είναι μόνο ο Αναστασόπουλος, ενώ υπολογίζονται για την θέση ο Ρίκκα με τον Φέτση (θα έβαζα και τον Τσουκαλά στους υποψήφιους αν υπήρχε άλλο δεξί μπακ στην αποστολή).

Επιθετικά είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα, υπό την έννοια ότι υπάρχουν λύσεις. (Πότε θα βγει ο Κατσικοκέρης από τον "πάγο";) Νομίζω πως ο Λίνεν θα προτιμήσει ένα ένα "βραχύσωμο" επιθετικό δίδυμο (ή τρίο) διαλέγοντας ανάμεσα σε Φούντα - Κατίδη - Παυλή (Σταματή;). Κερδίζει σε ταχύτητα (αυτό σημαίνει καλύτερες δυνατότητες αντεπίθεσης και μεγαλύτερη δυνατότητα πίεσης στα αντίπαλα στόπερ), χάνει στα στημένα (τα μόνα ψηλά κορμιά θα είναι τα στόπερ και ο Φέτσης) που πολλές φορές κρίνουν αποτελέσματα. όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πως θα παραταχθεί ο αντίπαλος (ποδόσφαιρο παίζουν δύο ομάδες). Έχω προσδοκίες από το ματς; Από το ματς ίσως. Από την ΑΕΚ, όχι ιδιαίτερες...

Σχόλια

  1. Διπλό είναι το ματσάκι... Θα το κερδίσει η ΑΕΚ βάζοντας γκολ σε κάποια αντεπίθεση με τον Φούντα ή τον Κατίδη... Τη Δευτέρα κερνάω διπλή μερίδα λουκουμάδες αφού θα έχω πάει ταμείο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση θα φάμε λουκουμάδες. Είτε στην νίκη (από τα κέρδη), είτε στην ήττα (για να φύγει η πίκρα)!!! Μ' αρέσει αυτό...

      Προτιμώ την νίκη πάντως γιατί έχει διπλή μερίδα!!!

      Διαγραφή
  2. Και να ως εκ θαύματος που έρχεται εκεί από το βάθος της φυσούνας ένας ψηλός και καραφλός κρατώντας ένα πιάτο ξεροψημένους λουκουμάδες με ελατόμελο και κανέλα, έτοιμος να κεράσει τους γαύρους για τα γενέθλιά τους και για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος... Κατσικοκέρη τον λένε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αυτό με τον Κατσικοκέρη στην αποστολή ήταν απίστευτο!!! Ελπίζω να ξέρει τι κάνει ο Γερμανός...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα