Οι πρώτες εντυπώσεις

Το ζήσαμε κι αυτό. Παρθενικό (επίσημο) παιχνίδι της ΑΕΚ σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου εκτός της κορυφαίας. Με ενθουσιασμό (ιδιαίτερα από πλευράς κόσμου) και εύκολη νίκη στην πρεμιέρα. Στα αγωνιστικά, δεν χωρούν πολλές αναλύσεις. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν (περισσότερο από) εμφανής.

 Μία ΑΕΚ με ντεφορμέ τους τρεις (στους τέσσερις) επιθετικούς, χωρίς κλασικό αμυντικό χαφ (Ανάκογλου - Κορδέρο οι κεντρικοί χαφ), χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στην άμυνα (Τσιρίλο - Γεωργέας απόντες) δημιούργησε τόσες ευκαιρίες όσες... σε ολόκληρο το περσινό πρωτάθλημα! Αυτό ήταν το θετικό. Το αρνητικό; Ότι τις έχασε όλες!!!

Τόσα χαμένα τετ-α-τετ, ρεκόρ για Γκίνες! Έχασε τα άχαστα κι έβαλε δύο δύσκολα! Σε κάποια φάση φώναξα την (κλασική πλέον) ατάκα του Σκουντή "βάλτο αγόρι μου"! Ας είναι... Σε ατομικό επίπεδο θα ήθελα να σταθώ σε κάποιους ποδοσφαιριστές:

* Πόποβιτς: θέλει δουλειά (και χρόνο) ακόμη για να γίνει ο παίκτης που βλέπαμε στον ΟΦΗ.

* Ντακόλ: έχει την λογική του το να χρησιμοποιείται ως περιφερειακός επιθετικός τουλάχιστον για την Γ' Εθνική. Δεν ξέρω όμως αν μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο ο Βραζιλιάνος. Ούτε στα φιλικά, ούτε την Κυριακή έπεισε.

* Μπρέσεβιτς: τον πήραμε για να τελειώνει τις φάσεις. "Το έχει" απ' ότι δείχνει το βιογραφικό του. Στην Φυλή πάντως έχασε... ότι δεν χάνεται! Γενικότερα πάντως μου άρεσε το στυλ του όταν παίζει με πλάτη στην εστία. Ξέρει να τοποθετείται, βλέπει γήπεδο και "σπάει" σωστά την μπάλα, ενώ "γεμίζει" και την περιοχή.

* Πλατέλλας: παίζει με την "μούρλα του", παθιασμένα. Κάτι τέτοιους τους λατρεύει η εξέδρα. Αν και το δείγμα γραφής (μόλις ένα επίσημο ματς) είναι μικρό, για super league δεν νομίζω πως κάνει. Όχι για βασικός τουλάχιστον...

* Κορδέρο: τι κάνει αυτός στην Γ' Εθνική; Σ' αυτή την κατηγορία είναι Ινιέστα και Τσάβι μαζί (και κάτι περισσότερο)!!!

* Ανάκογλου: καλή τεχνική, εξαιρετική κάθετη πάσα, αλλά κάτι του λείπει ή είναι η ιδέα μου; Όσο σωστό και να είναι το σκεπτικό του Δέλλα (για τα δεδομένα της κατηγορίας) δεν νομίζει ότι του ταιριάζει ο ρόλος του κεντρικού χαφ, να παίζει τόσο πίσω δηλαδή. Επιτελικό είναι...

Πάμε για άλλα. Ακολουθεί η Θύελλα Ραφήνας την Κυριακή στο ΟΑΚΑ...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)