Περί ΑΕΚ και... μουρμούρας

Τρεις αναμετρήσεις πρωταθλήματος και ένα παιχνίδι κυπέλλου δεν ικανό στοιχείο για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για μία ομάδα. Ιδιαίτερα μία καινούρια ομάδα. Επειδή όμως γίνεται πολύ κουβέντα (σε sites, blogs, forums) για το αν η ΑΕΚ πείθει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της κι επειδή διαπιστώνω αρκετή μουρμούρα και γκρίνια (μερικές φορές όχι αδικαιολόγητη) ας εκφράσω την άποψή μου.

Τι περίμενε ο κόσμος από την ΑΕΚ στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής; Κάτι αντίστοιχο με την Barcelona. Να προκαλεί τρόμο και φόβο στους αντιπάλους της, οι οποίοι θα έμπαιναν στο γήπεδο όχι για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν (το "χ" πρωτίστως), αλλά για να γλιτώσουν απ' την επερχόμενη συντριβή!

Αυτό είναι το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην κοινωνία της ΑΕΚ. Βλέπουμε κάτι τέτοιο; ΟΧΙ! Θα μπορούσαμε να δούμε άμεσα κάτι τέτοιο; ΟΧΙ! Θα χρειαζόταν μία ομάδα με έτοιμους, "ψημένους" στις μικρότερες κατηγορίες ποδοσφαιριστές για βασικό κορμό συν κάποιους "παιχταράδες" - πολυτέλεια για την κατηγορία! Όμως ούτε το οικονομικό, ούτε το αγωνιστικό πλάνο προέβλεπαν τέτοιο σενάριο.

Πρώτιστο μέλημα διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας ήταν να προωθηθούν και να "ψηθούν" νεαροί ποδοσφαιριστές (έως 22 ετών) αφενός για να "δέσουν" και να σχηματίσουν έναν αγωνιστικό κορμό κι αφετέρου για να φανεί σε ποιους μπορεί να υπολογίζει η ομάδα όταν οι απαιτήσεις αυξηθούν (super league και Ευρώπη δηλαδή).

Για αυτό και οι μεταγραφές ετοίμων παικτών (πχ Τσιρίλο, Πόποβιτς, Ντακόλ) έγιναν μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στα Χάνια του Πηλίου. Για την πραγμάτωση του πλάνου, βέβαια, βοήθησε το γεγονός πως άρχισε αργά το πρωτάθλημα και υπήρχε χρόνος να ενσωματωθούν οι τελευταίες μεταγραφές.

Τι έχουμε αυτή την στιγμή; Μία ολοκαίνουρια ομάδα που "χτίζεται" από το μηδέν. Μία ομάδα με περισσότερους από 25(!!!) νέους ποδοσφαιριστές. Είτε πέρυσι αγωνίζονταν αλλού, είτε προωθήθηκαν από τα τμήματα υποδομής.

Φθάσαμε στο σημείο να θεωρούνται "παλιοί" παίκτες που δεν έχουν κλείσει χρόνο στην ομάδα (πχ Τσουμάγκας, Ανάκογλου) ή έπαιξαν ελάχιστα έως καθόλου πέρυσι (πχ Τσούπρος, Τσουκαλάς, Γροντής).

Ο μόνος 11αδάτος (με δεδομένο πως ο Τσουμάγκας δείχνει να χάνει την θέση του από τον Πεταυράκη) που ήταν και πέρυσι 11αδάτος είναι ο Κορδέρο! Εκτός από το κομμάτι των ποδοσφαιριστών, απειρία υπάρχει και στο τεχνικό team. Δέλλας - Μπορμπόκης κάνουν την πρακτική τους.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι χρειάζεται χρόνος. Καλοπροαίρετη κριτική μεν (χωρίς "χαϊδέματα), αλλά και πίστωση χρόνου. Μία ομάδα για να βρει ρυθμό θέλει παιχνίδια. Ιδιαίτερα μία ολοκαίνουρια...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!