Υπέρ της Saint Etienne η πλάστιγγα

Δύο εικοσιτετράωρα απομένουν για τον επαναληπτικό αγώνα της ΑΕΚ με την Saint Etienne στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League και η αισιοδοξία (τουλάχιστον από την πλευρά των φιλάθλων) στα ύψη μετά την "λευκή" ισοπαλία του 1ου αγώνα στην Γαλλία.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Τι αποκόμισαν οι δύο ομάδες από το 0-0 στο Geoffroy Guichard; Η ΑΕΚ το πλεονέκτημα της έδρας. Ότι δηλαδή θα διεκδικήσει την πρόκριση ενώπιον του κοινού της, στο δικό της γήπεδο. Οι Γάλλοι απώλεσαν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά "πηγαίνουν" για περισσότερα αποτελέσματα. Αποκλείονται μόνο με ήττα.

Οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν νίκη (και μόνο) είτε στο 90λεπτο, είτε στην παράταση (στην περίπτωση του 0-0), είτε στα πέναλτι. Πιθανό τέρμα της Γαλλικής ομάδας σημαίνει ότι η ΑΕΚ πρέπει να κυνηγήσει (minimum) δύο γκολ.

Με δεδομένο πως η Saint Etienne δεν είναι αμελητέα ποσότητα ως ομάδα (κάθε άλλο, προέρχεται από καλύτερο πρωτάθλημα) από που προκύπτει η σιγουριά (των φιλάθλων πάντα, επαναλαμβάνω για αποφυγή παρεξηγήσεων) της πρόκρισης; Αν οι πιθανότητες πρόκρισης ήταν 60-40 (υπέρ των Γάλλων) πριν την έναρξη του 1ου αγώνα, άντε τώρα να έχει μεταβληθεί στο 50-50.

ΥΓ. Η προηγούμενη ανάρτηση του ιστολογίου μας ήταν προ... εννεαμήνου! Ευελπιστώ να μην χρειαστεί τόσο μεγάλο διάστημα μέχρι την επόμενη...



Σχόλια

  1. Δε διαφωνώ με την ανάλυσή σου αλλά όπως και να 'χει θα περάσουμε! Φόρτσα ΑΕΚΑΡΑ!

    Υγ. Η επόμενη ανάρτηση θα είναι του χρόνου; Ελπίζω όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι πως θέλει ιδιαίτερη προσοχή το ματς. Βλέπω σφιχτό παιχνίδι για να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και κάτι θα προκύψει μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα περάσουμε, αυτό δε το συζητώ. Εσύ όμως που χάθηκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς ότι χάθηκα σε τούτη την ιστοσελίδα ("ΑΕΚολογίες"), γιατί στα υπόλοιπα sites δίνω κανονικά το "παρών"...

      Διαγραφή
  4. Παρά το κλίμα αισιοδοξίας που έχει καλλιεργηθεί από τα ΜΜΕ είναι πολύ δύσκολο το ματς για την ΑΕΚ. Πάντως εύχομαι να προκριθεί όπως και οι άλλες Ελληνικές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις δύο πρώτες (Ελληνικές ομάδες) δεν έπιασε η ευχή σου...

      Διαγραφή
  5. Λίγες ώρες έμειναν. Δε μπορώ να περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Οι «ντοπιέτες» του Levi Garcia

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Τεσσάρα, πρωτιά και συνεχίζουμε...