Οι εντός έδρας "γκέλες"

Άρθρο για την αγωνιστική συμπεριφορά της ΑΕΚ μετά και την ισοπαλία με τον Πανιώνιο
Νέα εντός έδρας "γκέλα" χθες για την ΑΕΚ. Δεύτερη σερί. 0-0 με τον Ηρακλή και η χθεσινή "λευκή" ισοπαλία με τον Πανιώνιο. Η ΑΕΚ φέτος στο ΟΑΚΑ (αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα) είναι μεν αήττητη, αλλά έχει έχει μόλις μία νίκη σε τρία ματς. Στον αντίποδα, εκεί που πέρυσι υστερούσε (στα εκτός έδρας ματς) έχει δύο νίκες σε τρία παιχνίδια...

Γιατί συμβαίνει αυτό; Καταρχήν είναι νωρίς να πούμε αν ισχύσει ως γενικός κανόνας (κι όχι ως τυχαιότητα - σύμπτωση) γιατί το δείγμα είναι μικρό. Αν όμως ισχύει δεν είναι παράλογο. Πως δούλεψε το καλοκαίρι η ομάδα; Η πληθώρα των φιλικών προετοιμασίας ήταν με ομάδες μετρίου η χαμηλού βεληνεκούς (σε σχέση με το δικό της επίπεδο) και -συνήθως- εκτός έδρας, εκτός ΟΑΚΑ.

Συνεπώς, δεν είναι λογικό αυτό να αντικατοπτρίζεται και στα επίσημα ματς; (Συνυπολογίστε πως και στην σύντομη -φετινή- Ευρωπαϊκή παρουσία της είχαμε το ίδιο φαινόμενο. Ισοπαλία στην Γαλλία, ήττα και αποκλεισμό στην Αθήνα.) Όλο το καλοκαίρι ο φίλαθλος κόσμος αναρωτιόταν γιατί τα περισσότερα από τα φιλικά ήταν εκτός έδρας με ομάδες κατώτερης δυναμικότητας (ακόμη και κατηγορίας)!

Η λογική απάντηση (για κάποιον που δεν ζει "από μέσα" την καθημερινότητα της ομάδας) ήταν ότι ο Κετσπάγια βλέποντας αφενός το "απόρθητο φρούριο" του ΟΑΚΑ και την αδυναμία της ομάδας στα ματς της επαρχίας πέρυσι, εστίασε (στην προετοιμασία) σε εκείνο το κομμάτι που θα επέτρεπαν (θεωρητικά πάντα) στην ΑΕΚ να παραμείνει ενεργή στο κυνήγι του τίτλου, αφού -κατά κανόνα- "η επαρχία δίνει πρωτάθλημα".

Όσον αφορά το χθεσινό ματς με τον Πανιώνιο δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν - αναλυθούν. Η εικόνα της ομάδας δεν διέφερε από τα προηγούμενα ματς με την διαφορά ότι η ΑΕΚ δεν ευτύχησε να προηγηθεί στις λιγοστές (αλλά καλές) στιγμές της. Εάν είχε προηγηθεί θα ήταν άλλο ματς στην συνέχεια. Εντυπωσιακός ο Τσιγκρίνσκι, συγκινητικός ο Μάνταλος, μέχρι εκεί. "Έδεσε" το κέντρο με την είσοδο του Σιμόες.

Πάντως ο Μοράις δεν ανέλαβε σε καλή στιγμή. Κάτι το ντεφορμάρισμα αρκετών παικτών, κάτι οι (πολλές) απουσίες λόγω τραυματισμών - τιμωριών, κάτι το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που δεν του δίνει χρόνο για να δουλέψει την ομάδα και να "χτίσει". Υπενθυμίζω: χθες με Πανιώνιο, την Τρίτη με Κέρκυρα για τον κύπελλο κι εν συνεχεία το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (την Κυριακή). Τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα. Που χρόνος να δουλέψεις; Αναγκαστικά θα πας σε διαχείριση...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)