Από την Τραπεζούντα στην Τρίπολη...

Η ομάδα της ΑΕΚ
Ευρώπη τέλος (πρόωρα). Τα κεφάλια μέσα, εστιάζουμε στα εγχώρια. Ουσιαστική η σεζόν τώρα αρχίζει. Από την Τραπεζούντα στην Τρίπολη σε διάστημα τριών (μόλις) εικοσιτετράωρων. Απειροελάχιστος χρόνος για να ξεκουραστείς (σωματικά και πνευματικά), να μελετήσεις και να οργανώσεις το (προσεχές) παιχνίδι.

Υποθέτω πως οι περισσότεροι που αγωνίσθηκαν μεγάλο χρονικό διάστημα το βράδυ της Πέμπτης στην Τουρκία (10 παίκτες έπαιξαν περισσότερο από 80 λεπτά) δεν θα ξεκινήσουν στην Τρίπολη. Πόσοι και ποιοι όμως; Αυτό καλείται να λύσει ο Κωστένογλου.

Τι περιμένω από την ΑΕΚ στην Τρίπολη; Μία "ψυχωμένη" εμφάνιση, με το "μαχαίρι στα δόντια" και νίκη έστω με "μισό - μηδέν". Στην παρούσα φάση και τηρουμένων των αναλογιών μου αρκεί. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει αλλαγή στο τέρμα (ούτως ή άλλως ο τερματοφύλακας κουράζεται λιγότερο από τους υπόλοιπους), προβλέπω Παουλίνιο και Χουλτ στα άκρα της άμυνας.

Στο κέντρο της άμυνας (το βλέπω για δίδυμο αυτή την φορά) μάλλον Οικονόμου (έχει παίξει λιγότερο από τους άλλους στόπερ). Όσο για τον παρτενέρ του; Πιθανά Βράνιες, ίσως και ο Σβάρνας (που παίζει πιο άνετα αριστερό στόπερ σε σχέση με τους προαναφερθέντες Οικονόμου - Βράνιες).

Ερωτηματικό ο Τσινγκρίνσκι. Θα τον χρησιμοποιήσει ο Κωστένγλου σε δεύτερο σερί ματς μέσα σε 73 ώρες; Το αντέχει ο οργανισμός του; Γνωρίζουμε ότι είναι ευπαθής σε τραυματισμούς και χρειάζεται ειδική διαχείριση η περίπτωσή του.

Στο κέντρο νομίζω ότι θα επιστρέψει ο Σιμάο με παρτενέρ μάλλον τον Σιμόες ή τον Γαλανόπουλο που αγωνίσθηκε λιγότερο στην Τουρκία (έγινε αλλαγή στο 57ο λεπτό). Επιθετικά, ερωτηματικό το αν οι Μάνταλος (ο οποίος κληρονόμησε και μία θλάση στην Τουρκία και πιθανότατα θα είναι εκτός αποστολής) - Λιβάια κάτσουν πάγκο. Νομίζω ότι θα δούμε Ζεράλδες και Βέρντε.

Και κάτι τελευταίο στατιστικής φύσεως. Πέντε επίσημα παιχνίδια έχει δώσει μέχρι τώρα η ΑΕΚ στην νέα αγωνιστική περίοδο. Τρία εντός (Κραϊόβα, Ξάνθη, Τράμπζονσπορ) και δύο εκτός (Ρουμανία, Τουρκία). Το εντυπωσιακό είναι πως η ΑΕΚ εκτός έδρας έχει το απόλυτο σε νίκες και μάλιστα χωρίς να δεχθεί τέρμα, ενώ στο ΟΑΚΑ δεν έχει γνωρίσει ακόμη την χαρά της νίκης (μία ισοπαλία - δύο ήττες).

Εύχομαι να διατηρηθεί η φετινή παράδοση των εκτός έδρας αγώνων και αύριο στην Τρίπολη.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε