Συνταγή που κερδίζει... 1-0 (και) τον Άρη

Το γκολ του Γκαρσία με Άρη
Με το αγαπημένο της σκoρ (1-0) επικράτησε η ΑΕΚ του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στην εξ' αναβολής αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της ΑΕΚ με το ίδιο σκορ (είχαν προηγηθεί τα ματς με Παναιτωλικό και Λαμία). Ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε το "χρυσό" γκολ της ΑΕΚ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ. Ένταση, πάθος, νεύρα, πολύ τακτική, προσπάθεια της κάθε ομάδας να εξουδετερώσει τα ατού της άλλης και λιγοστές πραγματικά καλές στιγμές μπροστά στις εστίες.

Φοβερό και μη συνηθισμένο σκηνικό (για blooper) έλαβε χώρα στο 75ο λεπτό. Η ΑΕΚ ήθελε να κάνει διπλή αλλαγή. Εκτός του Σάκχοφ (στην θέση του σκόρερ Λιβάι Γκαρσία) περίμενε και ο Ολιβέιρα να μπει στο ματς (στην θέση του Ανσαριφάρντ). Ο 4ος διαιτητής (Τζήλος) έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι, ενώ είχε μπει μόνο ο Σάκχοφ. Η ΑΕΚ δεν είχε δικαίωμα άλλης διακοπής για αλλαγή και διαμαρτυρήθηκε έντονα, γιατί δόθηκε συνέχεια στο ματς και δεν μπήκε και ο Ολιβέιρα. Ο διαιτητής (Μπέμπεκ) ζήτησε συγνώμη για το λάθος που έγινε, αλλά ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ!

Η εικόνα της αναμέτρησης στο "Κλεάνθης Βικελίδης":

7' Λάθος γύρισμα (χωρίς να πιέζεται) του Λόπες στον Αθανασιάδη, ο Μάνος έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο κι έδιωξε ο Σβάρνας.

21' Ο Λιβάι Γκαρσία "άδειασε" εντυπωσιακά δύο παίκτες του Άρη από δεξιά και σέντραρε, ο Καρίμ στο ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν ήταν δυνατή και μπλόκαρε ο Μπουσέ.

45+2' Πάτησε περιοχή ο Σάσα από δεξιά, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από το τέρμα σε πλάγιο άουτ.

46' "Ξερό" μακρινό σουτ του Ανσαριφάρντ με την μπάλα στον αέρα, ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπουσέ.

51' Σκαστό σουτ του Σάσα εκτός περιοχής, δεν είχε πρόβλημα ο Αθανασιάδης και μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

65' 0-1. Εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Με δυνατό αριστερό "ξερό σουτ" στην δεξιά γωνιά του Μπουσέ άνοιξε το σκορ κι έδωσε προβάδισμα (κι εν τέλει την νίκη) στην ΑΕΚ. Εντυπωσιακό γκολ.

82' Έγινε γέμισμα, πρώτη κεφαλιά του Λιβάγια, δεύετρη από τον Ανσαριφάρντ, μπλόκαρε ο Μπουσέ.

97' Κλέψιμοτου του Μάρκο Λιβάια πουβγήκε στην αντεπίθεση από δεξιά, σέντρα για τον Ανσαριφάρντ, η κεφαλιά του Καρίμ προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του και στην επαναφορά ο Λιβάια την έστειλε στα δίχτυα, αλλά μετά την εξέταση του VAR υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Κίτρινες: Κρίστιτσιτς (30'), Λιβάια (69'), Ανσαριφάρντ (74'), Γαλανόπουλος (86'), Μπεναλουάν (91'), Σούντγκρεν (94').

Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Διοργανώτρια: Super League
Αγωνιστική: 8η
Αναμέτρηση: Άρης - ΑΕΚ 0-1
Σκόρερ: Λιβάι Γκαρσία (65')

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Ημερομηνία: Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2020
Ώρα έναρξης: 19:30
Τηλεοπτική μετάδοση: NovaSports 1 HD

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Βοηθοί: Γκόραν Πατάκι (Κροατία) - Μπόγιαν Ζομπένιτσα (Κροατία)
4ος διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισα)
VAR: Γκόραν Γκαμπρίλο (Κροατία)
AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Παρατηρητής διαιτησίας: Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

Άρης (Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς (87' Τζέγκο), Ματίγια, Σάσα (87' Ιωάννου), Μαντσίνι, Γκάμα, Σίλβα (63' Μ. Γκαρσία), Μάνος.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (20' λ.τρ. Λάτσι), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς (60' Μάνταλος), Μαχαίρας (60' Μαχαίρας), Λ. Γκαρσία (75' Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα