Χρόνια πολλά Hélder

32 έτη ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Έλντερ Λόπες. Ο Πορτογάλος ακραίος αμυντικός γεννήθηκε σαν σήμερα στην Βίλα Νόβα ντε Γκάια ή απλά Γκάια (σημαίνει "Γη" από την αρχέγονη θεότητα Γαία, Ελληνικά: Χωριό της Νέας Γαίας, Πορτογαλικά: Vila Nova de Gaia). Ανήκει στην ΑΕΚ από καλοκαίρι του 2017 (ήρθε από την Λας Πάλμας) κι έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Το βιογραφικό του ποδοσφαιριστή σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:
«O Ελντερ Λόπες (Hélder Filipe Oliveira Lopes), είναι γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου 1989 στη Βίλα Νόβα ντε Γκάια στην περιοχή του Πόρτο. Έκανε τα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής του καριέρας στις ακαδημίες της Coimbrões, της Padroense και της Candal στην Πορτογαλία. Το 2008, στα 19 του χρόνια αποκτήθηκε από την Πάρμα, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το καλοκαίρι του 2012 επέστρεψε στην Πορτογαλική Πριμέιρα Λίγκα με τη φανέλα της Μπέιρα Μαρ και ένα χρόνο αργότερα τον αγόρασε η Πάσος Φερέιρας με την οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια, πριν μετακινηθεί το περσινό καλοκαίρι στην Ισπανική Πριμέρα Ντιβισιόν με τη φανέλα της Λας Πάλμας, με την οποία πραγματοποίησε συνολικά 17 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ανήκει στο έμψυχο υλικό της ΑΕΚ από τον Ιούνιο του 2017 και στέφθηκε πρωταθλητής με την ομάδα του στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος σε 19 ματς πρωταθλήματος ως αριστερός μπακ και ως αριστερός μεσοεπιθετικός. Τον Ιανουάριο του 2019 ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ένωση έως το καλοκαίρι του 2022.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Bienvenido Erik Lamela (video)

Bienvenido Roberto Pereyra (video)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη