Η στατιστική εικόνα της νίκης στην Λαμία

ΑΕΚ (γκολ στην Λαμία)
«Εγώ ως προπονητής προτιμώ να κερδίζω 1-0, παρά... 5-4 για παράδειγμα» δήλωσε ο ("60άρης") Μανόλο Χιμένεθ μετά την νίκη στην Λαμία. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του δικεφάλου με το ίδιο σκορ (1-0) και η στατιστική εικόνα του αγώνα δικαιώνει το αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ σκόραρε ένα τέρμα σε δώδεκα (12) τελικές προσπάθειες: τέσσερα (4) σουτ εντός περιοχής, επτά (7) εκτός περιοχής και μία κεφαλιά. Στον αντίποδα η γηπεδούχος Λαμία είχε μόλις τρεις (3) τελικές (δύο άστοχα σουτ του Προβυδάκη και μία κεφαλιά), χωρίς ουσιαστικά να δημιουργήσει (ούτε μία) ευκαιρία.

Σε επτά (7) αποκρούσεις υποχρεώθηκαν οι γηπεδούχοι (τέσσερις ο Επασί), ούτε μία για τον Αθανασιάδη στην δεύτερη (και μάλιστα συνεχόμενη) συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν δώδεκα (12) επεμβάσεις και 24 κλεψίματα διατηρώντας το "μηδέν" στην άμυνα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Ο "δικέφαλος" υπέπεσε σε 36 λάθη (περίπου ένα ανά δυόμισι λεπτά δηλαδή), παραχώρησε μόλις ένα και κέρδισε δύο κόρνερ.

Σε ατομικό επίπεδο:

⏩ Το τέρμα που πέτυχε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν το όγδοο (8ο) στο φετινό πρωτάθλημα (και πρώτο στον δεύτερο γύρο). Είναι τρίτος στην σχετική λίστα πίσω από τον Ελ Αραμπί (14) και τον Χερόνιμο Μπαράλες (9). Τον ακολουθεί ο Σφιντέρσκι (7) και την πεντάδα συμπληρώνει ο Δημήτρης Πινακάς (6). Ο διεθνής Ιρανός φορ χρειάζεται μόλις 2,9 τελικές προσπάθειες για να σκοράρει.

⏩ Η ασίστ του Μουαμέρ Τάνκοβιτς στο γκολ του Καρίμ ήταν η τέταρτη (4η) του Σουηδού ποδοσφαιριστή στην φετινή Super League. Περισσότερες ασίστ έχουν μόνο ο Πέτρος Μάνταλος (6) και ο Φορτούνης (7).

⏩ Κορυφαίος πασέρ στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο Πέτρος Μάνταλος, είχε οκτώ (8). Τον ακολούθησαν ο Αντρέ Σιμόες και ο Αθανασίαδης (από έξι). Ο "Πετράν" βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με τις περισσότερες πάσες στο πρωτάθλημα με 132. Περισσότερες έχουν ο Σβαμπ (151) και ο Γκάλο (142).

⏩ Ο Αντρέ Σιμόες (6), ο Μιχάλης Μπακάκης (5) και οι Πέτρος Μάνταλος - Καρίμ Ανσαριφάρντ - Εμάνουελ Ινσούα (από 4) υπέπσαν στα περισσότερα λάθη από τα συνολικά 36 του "δικεφάλου" στο ματς.

⏩ Κορυφαίοι "κλέφτες" για την ΑΕΚ στην Λαμία ήταν ο Γεβχέν Σά(κ)χοφ με τέσσερα (4) κλεψίματα στα 69 λεπτά που ανωνίσθηκε. Τον ακολούθησαν ο Ιονούτς Νεντελτσεάρου και ο Νέναντ Κρίστισιτς που είχαν από τρία (3) αν και ο Σέρβος αγωνίσθηκε για μόλις 26 λεπτά.

⏩ Εντυπωσιακό στατιστικό! Σε μόλις ένα φάουλ υπέπεσε στο παιχνίδι της Λαμίας ο Εμάνουελ Ινσούα και αυτό του κόστισε την αποβολή του (με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται). Τα περισσότερα φάουλ (από τα 17 συνολικά της ΑΕΚ) τα έκανε ο Αντρέ Σιμόες (5). Είχε όμως και τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ (4) μετά τον Μιχάλη Μπακάκη (6).

Αυτή ήταν μία γενική καταγραφή της στατιστικής εικόνας της ΑΕΚ και των ποδοσφαιριστών της στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λαμία όπως τα κατέγραψε (τα στατιστικά) η διοργανώτρια αρχή (Super League) στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Η εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας | videos

Ξεκίνημα που προβλημάτισε (videos)

Bienvenido Erik Lamela (video)

Bienvenido Roberto Pereyra (video)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη