Παπαθεοδώρου: Είμαστε στεναχωρημένοι

Ο πάγκος της ΑΕΚ
Διαβάστε τις τοποθετήσεις των προπονητών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ΟΑΚΑ που βρήκε τους "πράσινους" νικητές με πέντε πόντους διαφορά (80-75). Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για...

Το παιχνίδι: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Αγωνιστικά θεωρώ ότι το κομβικό σημείο ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο. Σε όλα τα άλλα ήμασταν εμφανώς καλύτεροι σε άμυνα και επίθεση. Και αυτό έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα να είμαστε αναγκασμένοι να κυνηγάμε το σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 11 επιθετικά ριμπάουντ στο ημίχρονο ενώ εμείς 4-5 αμυντικά.

Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα με εξαίρεση κάποια καλάθια που έβαλε ο Νέντοβιτς, ένας παίκτης που έχει μεγάλη ποιότητα. Περιορίσαμε τα επιθετικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κάποιες λεπτομέρειες και κάποια εύκολα καλάθια που χάσαμε δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να πάρουμε τη νίκη στο τέλος. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δείξαμε το επίπεδό μας, αλλά είμαστε απογοητευμένοι για το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.»

Το αν ικανοποιείται για την εμφάνιση ή αν στεναχωριέται περισσότερο για την ήττα: «Είναι πως το βλέπει ο καθένας. Εμείς είμαστε στεναχωρημένοι. Θεωρώ και είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και αυτό μας στεναχωρεί περισσότερο. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ο Παναθηναϊκός. Έχει ποιότητα, φανέλα, ιστορία. Και είχαμε ευκαιρία να κερδίσουμε. Είμαστε ΑΕΚ δείχνουμε την ποιότητά μας και το ποτήρι είναι μισοάδειο.»

Τις τελευταίες φάσεις: «Το ματς ήταν στους 4 πόντους, είχαμε γυρίσει, είχαμε 2 βολές με έναν παίκτη που σουτάρει καλά. Ο Παναθηναϊκός δεν έβλεπε καλά το καλάθι σ' εκείνο το χρονικό σημείο. Θα είχαμε την ευκαιρία για μια καλύτερη επίθεση. Έπιασε πανικός τους παίκτες. Συμβαίνουν αυτά. Θα έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα τις φάσεις. Μας στοίχισαν πάρα πολύ οι μικρές λεπτομέρειες. Οι βολές του Κιθ, του Γιόνας και τα χαμένα λέι απ. Στη σούμα μετράνε πάρα πολύ.»

Τις απουσίες που είχε η ΑΕΚ και για τον Μωραΐτη: «Ήταν καθοριστικός για να εκδηλώσουμε σωστά τις επιθέσεις μας ενώ είχε καλή αμυντική παρουσία. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία και είχε πολύ καλή εικόνα σ' ένα τέτοιο παιχνίδι όπως είναι εναντίον του Παναθηναϊκού. Και ο Γκίκας και ο Μωραΐτης έκαναν πολύ καλή δουλειά.»

Κώστας Χαραλαμπίδης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια ότι τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη και την προσπάθεια. Δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες. Χαρακτηριστικά τους είπα ότι είναι σαν τους μποξέρ. Μετά από ένα νοκ ντάουν πρέπει να συνεχίσουν να παλεύουν. Και έπραξαν όπως έπρεπε.

Η ενέργεια ήταν σε υψηλό επίπεδο και στα 40 λεπτά. Όμως η ποιότητα του μπάσκετ δεν ήταν εξωφρενική. Πήραμε τη νίκη την οποία και αξίζαμε στο τέλος. Θα κρατήσω το θετικό. Αυτή τη φορά είχαμε να διαχειριστούμε μια υπέρ μας διαφορά. Αυτό και μόνο κάτι λέει. Βέβαια στο +11 δεν κάναμε σωστές επιλογές. Και αμυντικά και επιθετικά.

Χτίζουμε τον χαρακτήρα μας και παρά την πίεση της ΑΕΚ ήταν θετικό ότι κερδίσαμε. Από τον τρόπο που ζούμε την ομάδα σαν προπονητές, κρίναμε ότι έπρεπε να κάνουμε συγκεκριμένες επιλογές. Και αγωνιστικά για τους χρόνους του καθένα. Λειτούργησε στο σημείο που μπορέσαμε να διαχειριστούμε τα θέλω και τα πρέπει.

Η άποψή μας είναι ότι έπρεπε να πάμε με συγκεκριμένα παιδιά επειδή ξέραμε ότι θα είχαμε πίεση για 40 λεπτά. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλό για το συγκεκριμένο ματς, σύμφωνα με την ΑΕΚ, να έπαιζε ο Μήτογλου στο '4'. Δεν κάναμε κάτι που ήταν έξω από τα δεδομένα της ομάδας. Πιστεύω ότι του ταίριαζε σαν '4' και να συνεργαστεί με τον Παπαγιάννη.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Υπέρ της Saint Etienne η πλάστιγγα

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Πλέον τρέχουμε με... (Σ)τρακόσα!!!

"Άγουρη" ακόμη για Ευρώπη η ΑΕΚ

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός