Το παρελθόν των αγώνων Άρης - ΑΕΚ

Το παρελθόν των αγώνων Άρης - ΑΕΚ
Είναι η πρώτη φορά στην φετινή αγωνιστική περίοδο που "συναντιούνται" οι δρόμοι της ΑΕΚ και του Άρη. Πέρυσι οι δύο ομάδες... βαρέθηκαν να βλέπουν η μία την άλλη τέθηκαν αντιμέτωπες έξι φορές (οι πέντε μέσα στο 2020). Για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ νίκησε δύο φορές στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ενώ τα δύο αντίστοιχα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ έληξαν ισόπαλα.

Συναρπαστική η μονομαχία τους στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, με την ΑΕΚ να επικρατεί με 2-1 στην έδρα της. Στον επαναληπτικό ο Άρης βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση νικώντας 2-0 ως το 90ο λεπτό, όταν μείωσε ο Λιβάια στις καθυστερήσεις στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση, όπου με ένα ακόμα τέρμα του Μάρκο η ΑΕΚ ισοφάρισε 2-2 και προκρίθηκε. Στην Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ κέρδισε τα δύο τελευταία της παιχνίδια (την περασμένη αγωνιστική περίοδο).

Ο "δικέφαλος" δεν έχει χάσει τα έξι τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, τέσσερα από αυτά για το πρωτάθλημα. Η τελευταία νίκη του Άρη ήταν στις 2 Μαρτίου 2019, 2-0 στην έδρα του με τέρματα των Λάρσον - Ρόουζ. Από το 2010 στα μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα, δεν έχει καταφέρει μία ομάδα να κερδίσει δύο διαδοχικά ματς.

Με 1-0 στην κανονική διάρκεια και 4-1 στα πλέι οφ. Δεν έχει νικήσει ποτέ τον Άρη σε τρία διαδοχικά παιχνίδια εκτός έδρας. Ο Άρης νίκησε για τελευταία φορά το Μάρτιο του 2019, ενώ έχει δύο νίκες στα επτά τελευταία. Η ΑΕΚ πέτυχε την ευρύτερη νίκη στην ιστορία της στην έδρα του Άρη, στις 17 Οκτωβρίου 2010, 4-0, στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ. Είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του "δικεφάλου" (για πρώτη φορά) μόλις δέκα ημέρες πριν.

Η ιστορία
Νίκες Άρη: 26
Ισοπαλίες: 31
Νίκες ΑΕΚ: 57

Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 23
Ισοπαλίες: 18
Νίκες ΑΕΚ: 16

Πέρσι
Στην κανονική διάρκεια (16/02/2020): Άρης - ΑΕΚ 0-1 (5' Αλμπάνης)
Στα πλέι οφ (05/07/2020): Άρης - ΑΕΚ 1-4 (29' Γκάμα / 24' Ολιβέιρα, 52' Ολιβέιρα, 62' Σιμόες, 84' Σιμάνσκι)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της τριάρας στην Κηφισιά

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!