Το παρελθόν των αναμετρήσεων με Παναιτωλικό

Συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ είναι η παράδοση των αγώνων με τον Παναιτωλικό. Σε επίπεδο πρωταθλήματος ο δικέφαλος ως γηπεδούχος έχει επτά νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις και μόλις μία ισοπαλία (το "λευκό" 0-0 την σεζόν 2016-17). Έχει σκοράρει είκοσι φορές και μόλις μία ο Παναιτωλικός (με τον Χόρχε Ντίας πέρυσι στην ήττα της ομάδας του Αγρινίου με 3-1). Η διοργανώτρια Super League αναφέρει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- για το παρελθόν των δύο ομάδων που θα τεθούν αντιμέτωπες το απόγευμα στο ΟΑΚΑ για την 15η αγωνιστική:

«Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα εναντίον του Παναιτωλικού, βάζοντας δέκα γκολ, ενώ η ομάδα του Αγρινίου έχει πετύχει ένα. Πέρσι βρέθηκαν αντίπαλοι και στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Μετά από ισοπαλία στο Αγρίνιο, η ΑΕΚ πέτυχε ευρεία νίκη στο δεύτερο παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός νίκησε για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2018 στην έδρα του Δεν έχουν ισοπαλία στα οκτώ τελευταία μεταξύ τους, μετά τη μοναδική που έχει εμφανιστεί, το 0-0 του Ιανουαρίου του 2017 στο "Σπύρος Λούης".

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα επτά από τα οκτώ στην έδρα της, με μοναδική απώλεια την ισοπαλία 0-0, που αναφέρθηκε παραπάνω. Στο περσινό 3-1, ο Παναιτωλικός πέτυχε και το μοναδικό του γκολ στην έδρα της ΑΕΚ, με το Χόρχε Ντίας, καθώς στους οκτώ αγώνες με την ΑΕΚ γηπεδούχο τα γκολ είναι τώρα 20-1!
»

ΑΕΚ - Παναιτωλικός σε αριθμούς

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 13
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Παναιτωλικού: 3

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 7
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Παναιτωλικού: 0

Στον πρώτο γύρο (19/09/2020): Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2 (68' Λιβάγια, 87' Μάνταλος)
Πέρυσι (05/01/2020): ΑΕΚ - Παναιτωλικός 3-1 (29' Λιβάγια, 56' Λιβάγια, 83' Βέρντε / 42' Χόρχε Ντίας)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας...

Ντέρμπι «δικεφάλων» και ντέρμπι κορυφής (μέρος 2ο)

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)