Πέρασαν τρία χρόνια...

Ευγένιος Γκέραρντ - Τόνι Σαβέσκι
Είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει φίλαθλος (ανεξαρτήτου ομάδας) που δεν αναγνωρίζει τα έργα και τις ημέρες του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια (2 Ιανουαρίου 2018), αφήνει την τελευταία του πνοή ο Ευγένιος Γκέραρντ.

Κι όσο κι αν έχει ταυτιστεί το όνομά του με την Κρήτη και τον ΟΦΗ (δικαίως) δεν αμελούμε ότι υπηρέτησε και την ιδέα της ΑΕΚ (δύο φορές). Αρχικά από τον πάγκο ως προπονητικό δίδυμο με τον Τόνι Σαβέβσκι. Αυτό έγινε στο μεταίχμιο δύο χιλιετιών (το 2000).

Το δίδυμο Γκέραρντ - Σαβέβσκι αντικατέστησαν τον Γιάννη Παθιακάκη στην τεχνική ηγεσία του "δικεφάλου" και παρέμεινε στον πάγκο από την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2000/2001 με απολογισμό (11 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες) με την ΑΕΚ να τερματίζει στην 3η θέση.

Επέστρεψε στην ΑΕΚ το 2004 ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ στην νέα κατάσταση που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Ντέμης Νικολαΐδης, αλλά η δεύτερη θητεία του στον "δικέφαλο" δεν στέφθηκε από επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση όμως η απώλειά του δεν έχει αναπληρωθεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναπαύσου εν ειρήνη μίστερ...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!