Λαμία - ΑΕΚ (pregame)

Το γκολ της ΑΕΚ με Παναιτωλικό
Λίγες ώρες μας χωρίζουν πριν την αναμέτρηση στο ΔΑΚ Λαμίας "Αθανάσιος Διάκος" ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την ΑΕΚ για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Δείτε συνοπτικά όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με το υπόβαθρο του παιχνιδιού...

Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Διοργανώτρια: Super League
Αγωνιστική: 16η
Αναμέτρηση: Λαμία - ΑΕΚ

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας "Αθανάσιος Διάκος"
Ημερομηνία: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2020
Ώρα έναρξης: 19:30
Τηλεοπτική μετάδοση: NovaSports 1 HD

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών) - Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας / Λευκάδας)
4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
AVAR: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής)
Παρατηρητής διαιτησίας: Ιωάννης Τοπούζης (Τρικάλων)

Αποστολή Λαμίας: Epassy Devis, Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος, Προβυδάκης Κωνσταντίνος, Adejo Daniel, Τζανετόπουλος Άνταμ, Ζιούλης Άγγελος, Σκόνδρας Ιωάννης, Βλάχος Βαλεντίνος, Σαραμαντάς Γεώργιος, Τζανδάρης Θεοφάνης, Guga, Tyronne, Bejarano Danny, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Bjarnason Elmar, Μπουλούλης Κωνσταντίνος, Καραμάνος Αναστάσιος, Romanic Lazar, Arabuli Bachana, Deletic Milos.

Αποστολή ΑΕΚ: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μπακάκης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Ινσούα, Σβάρνας, Ραντόνια, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Σαρδέλης, Μαχαίρας, Λιβάια, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα.

Η προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής για το παιχνίδι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της αναφέρει:

Η πρώτη νίκη με την είσοδο του νέου έτους, ο νέος προπονητής και αρκετές μεταγραφές δίνουν την αίσθηση ότι η Λαμία ξεκινά την αντεπίθεση. Προπονητή δύο αγώνων όμως έχει και η ΑΕΚ, με την προσδοκία ότι ο Μανόλο Χιμένεθ θα φέρει την αύρα της εποχής των τίτλων και πάλι.

Λαμία

Κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα Super League με το νέο έτος και μετά από 10 αγώνες, αφού επικράτησε τον Άρη με 2-0 στη Λαμία. Ήταν και το ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της. Ακολούθησε η ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ. Η Λαμία βέβαια παραμένει τελευταία με 5 βαθμούς, ωστόσο έχει ακόμα τρία παιχνίδια από τον πρώτο γύρο σε εκκρεμότητα.

Η νίκη επί του Άρη είναι η μοναδική στα τελευταία 18 παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι και το μοναδικό παιχνίδι από τα πέντε τελευταία, που έχει σκοράρει. Έχει πετύχει τα λιγότερα γκολ (επτά) και έχει δεχθεί τα περισσότερα (είκοσι έξι).

Προκρίθηκε χωρίς αγώνα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην έδρα της η Λαμία δεν είχε νίκη για 10 παιχνίδια μέχρι να «σπάσει το ρόδι» με τον Άρη. Με την ΑΕΚ παίζει το ένατο παιχνίδι εντός έδρας, ενώ έχει παίξει μόνο τέσσερα εκτός έδρας. Μετά την ΑΕΚ θα παίξει τρία διαδοχικά εκτός έδρας!

Τα τρία τελευταία
13/12/2020: Λαμία - Ολυμπιακός 0-6
04/01/2021: Λαμία - Άρης 2-0
07/01/2021: ΟΦΗ - Λαμία 2-0

Τα τρία επόμενα
11/01/2021: Λαμία - ΑΕΚ
14/01/2021: Ατρόμητος - Λαμία
17/01/2021: Βόλος - Λαμία

Οι πρώτοι σκόρερ: Ρόμανιτς και Αραμπούλι από 2.
Οι πρώτοι σε συμμετοχές: Αντέτζο 12, Σκόνδρας, Μπεχαράνο και Καραμάνος από 11.

ΑΕΚ

Μετά από τρία παιχνίδια χωρίς νίκη επέστρεψε σε "τρίποντο" με τον Παναιτωλικό, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της στη νέα του θητεία. Έχει δύο νίκες στα έξι τελευταία, ενώ είχε τέσσερις διαδοχικές αμέσως πριν. Απέχει 11 βαθμούς από την κορυφή.

Κράτησε το "μηδέν" με τον Παναιτωλικό, αφού είχε δεχτεί γκολ και στα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια της. Έχει δεχτεί 11 γκολ στα έξι τελευταία, ενώ είχε δεχτεί πέντε στα οκτώ πρώτα. Έχει σκοράρει στα 10 από τα 11 τελευταία, με μοναδική εξαίρεση το 3-0 από τον Ολυμπιακό στις 3 Ιανουαρίου. Κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Έχασε το τελευταίο παιχνίδι της εκτός έδρας, 3-0 από τον Ολυμπιακό, αφού είχε κερδίσει τα τρία προηγούμενα. Έχει δύο ήττες, την άλλη με τον Ατρόμητο, και τέσσερις νίκες στη σεζόν. Επεκτείνοντας και πιο πίσω, δεν έχει ισοπαλία στα 11 τελευταία εκτός έδρας, μετά το 1-1 στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας πέρυσι.

Από τότε έχει οκτώ νίκες και τρεις ήττες. Σε έδρες της περιφέρειας έχει κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια της φέτος, ενώ μετά το 0-0 στη Λαμία στις 21 Δεκεμβρίου 2019, έχει πέντε νίκες σε πέντε εξόδους. Η Λαμία είναι δηλαδή η τελευταία επαρχιακή πόλη που δεν νίκησε η ΑΕΚ. Ήττα στην περιφέρεια η ΑΕΚ έχει να κάνει από τις 20 Νοεμβρίου 2019, 1-0 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Τα τρία τελευταία
21/12/2020: ΑΕΚ - Βόλος 2-2
03/01/2021: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0
06/01/2021: ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-0

Τα τρία επόμενα
11/01/2021: Λαμία - ΑΕΚ
14/01/2021: Άρης - Λαμία
17/01/2021: ΑΕΚ - Ατρόμητος
20/01/2021: ΑΕΚ - Απόλλων (Κύπελλο)

Οι πρώτοι σκόρερ: Ανσαριφάρντ 8, Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα από 4.
Οι πρώτοι σε συμμετοχές: Ανσαριφάρντ 21, Τσιντώτας, Μάνταλος και Λιβάγια από 20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το προφίλ της Λαμίας
Το παρελθόν των αγώνων Λαμία - ΑΕΚ
Χιμένεθ: Συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την νίκη
Αλμπάνης: Νιώθω πολύ χαρούμενος
Οι... πρώην (και οι νυν) της ΑΕΚ

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα