Στο πλευρό του Μανώλη Κώττη η ΑΕΚ

ΑΕΚ (κυπελλούχος Ελλάδος 1983)
Στο πλευρό του Μανώλη Κώττη βρίσκεται η ΑΕΚ στην περιπέτεια υγείας που περνά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (και) του "δικεφάλου". Ο Κώττης νοσηλεύεται στην εντατική του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας καθώς υπέστη έμφραγμα το απόγευμα του Σαββάτου (09/01/2020), λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο 66χρονος παλαίμαχος παίκτης συμπληρώνει δεύτερο 24ωρο στη ΜΕΘ και η κατάστασή του δείχνει σταθερή. Όπως όλα δείχνουν η περιπέτειά του θα έχει αίσιο τέλος για τον Μανώλη Κώττη και την οικογένεια της ΑΕΚ που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.


Ο Μανώλης Κώτης (25 Ιανουαρίου 1955) είναι Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής. Έκανε πολυετή καριέρα στην Α' Εθνική με τα χρώματα τριών διαφορετικών ομάδων, αρχικά στην Ρόδο, μετά στην ΑΕΚ και τέλος στο Αιγάλεω. Υπήρξε σημαντικός σκόρερ, πετυχαίνοντας ακριβώς 50 τέρματα σε 147 συνολικά συμμετοχές του στην μεγάλη κατηγορία.

Ξεκίνησε τον αθλητισμό από την ομάδα του χωριού του (Απόλλων Καλυθιών) και σε ηλικία 17 ετών αποκτήθηκε από τη μεγάλη ομάδα του νησιού, τον Α.Σ. Ρόδος η οποία τότε αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Αγωνίστηκε επί οκτώ συναπτά έτη, κατακτώντας έναν τίτλο πρώτου σκόρερ στην κατηγορία το 1977 με 28 γκολ και ένα πρωτάθλημα νοτίου ομίλου (1978).

Στην πρώτη του χρονιά στην Α' Εθνική με τα χρώματα της Ρόδου αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 24 γκολ, πίσω από τον Θωμά Μαύρο. Το καλοκαίρι του 1980 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, αλλά τον Δεκέμβριο του 1981 επέστρεψε στην Ρόδο. Έναν ακριβώς χρόνο μετά ξαναγύρισε στην "Ένωση".

Το 1983 αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας, ενώ ο ίδιος είχε συνεισφέρει στην πρόκριση στον τελικό, σκοράροντας στον πρώτο ημιτελικό εναντίον του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Η καλύτερή του σεζόν στην ΑΕΚ ήταν η αγωνιστική περίοδος 1983-84 όταν συμμετείχε σε 25 αγώνες και πέτυχε πέντε (5) τέρματα.

Τον Δεκέμβριο του 1984 μεταγράφηκε στο Αιγάλεω. Συνέχισε με την ομάδα των δυτικών προαστίων και την επόμενη περίοδο (1985-86, Β' Εθνική). Στη συνέχεια αγωνίστηκε στις ΗΠΑ (για έναν χρόνο), στον Ατρόμητο Αθηνών και στην Λαμία, με την φανέλα της οποίας έκλεισε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία. Έκτοτε ακολούθησε το μονοπάτι της προπονητικής.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα