Το παρελθόν των αγώνων Λαμία - ΑΕΚ

Φάση από τον αγώνα Λαμία - ΑΕΚ
Με την παράδοση υπέρ της θα φιλοξενηθεί η ΑΕΚ από την Λαμία το βράδυ της Δευτέρας (11/01, 19:30) καθώς παραμένει αήττητη στα μεταξύ τους παιχνίδια σε επίπεδο πρωταθλήματος (Super League). Στο κύπελλο πάντως η Λαμία έχει δύο ιστορικές προκρίσεις επί της ΑΕΚ το 1972 και το 1984.

Επτά φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι ομάδες από το 2017 που ανέβηκε (για πρώτη φορά) η Λαμία στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο απολογισμός του "δικεφάλου" είναι πέντε (5) και δύο (2) ισοπαλίες. Με γηπεδούχο την Λαμία η ΑΕΚ έχει μία νίκη.

Στο ΔΑΚ Λαμίας "Αθανάσιος Διάκος" η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να νικήσει (έχει δύο ισοπαλίες). Η μοναδική εκτός έδρας νίκη των "κιτρινόμαυρων" επί της Λαμίας ήταν στο ουδέτερο Δημοτικό γήπεδο του Περιστερίου την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 είχε επικρατήσει της νεοφώτιστης τότε Λαμίας με 1-0 και σκόρερ τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο 81ο λεπτό.

Η πιο πρόσφατη νίκη της ΑΕΚ μέσα στη Λαμία είναι στις 25 Απριλίου 2019, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με 4-0. Ήταν η σεζόν που η Λαμία είχε αποκλείσει διαδοχικά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Η Λαμία έχει σκοράρει σε ένα μόνο από τα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Τον Απρίλιο του 2019, στο 2-2 στη Λαμία, με δύο τέρματα του Χερόνιμο Μπαράλες. Στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 3-0. Στα αξιοσημείωτα το μοναδικό τέρμα του Μπράιτ Ενομπακάρε με την φανέλα του "δικεφάλου" στην μοναδική τελική του προσπάθεια στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Λίγες ημέρες αργότερα (5 Οκτωβρίου 2020) λύθηκε η συνεργασία του με την ΑΕΚ και συνεχίζει την καριέρα του στο πρωτάθλημα Ινδίας. Συνοπτικά το παρελθόν των αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, σε αριθμητικά μεγέθη, σύμφωνα με την διοργανώτρια Super League: 

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 5
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Λαμίας: 0

Με γηπεδούχο την Λαμία
Νίκες ΑΕΚ: 1
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Λαμίας: 0

Στον πρώτο γύρο (27/09/2020): ΑΕΚ - Λαμία 3-0 (14' Γκαρσία, 65' Κρίστιτσιτς, 85' Ενομπακάρε)
Πέρυσι (21/12/2019): Λαμία - ΑΕΚ 0-0

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός