Χιμένεθ: Σημαντικό ότι κρατήσαμε το μηδέν

Χιμένεθ
Διαβάστε τις εκτιμήσεις του Μανόλο Χιμένεθ μετά την νίκη της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού με 1-0. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στην κάμερα της Nova με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά όσα είπε για...

Τον Δέλλα: «Ακόμη τον έχω στο μυαλό μου ως έναν από τους αρχηγούς μου. Με γνωρίζει πολύ καλά και μας δυσκόλεψε το παιχνίδι. Ο τρόπος που έπαιξε ο Παναιτωλικός μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Τοποθέτησε πολύ καλά την ομάδα του.»
Το μηδέν στην άμυνα: «Αυτά τα παιχνίδια όλοι θεωρούν και λένε πως είναι υποχρέωση της ΑΕΚ να τα κερδίσει. Πρέπει όμως να τα κερδίσει μέσα στο γήπεδο. Δεν ήταν εύκολο. Μου άρεσε το πρώτο ημίχρονο της ομάδας, παρ' ότι χρειάζεται να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες. Υπάρχουν όμως κάποια πολύ θετικά πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν πει ότι δε νιώθουν στο 100%.

Αυτοί που ολοκλήρωσαν τον αγώνα έκαναν υπερπροσπάθεια! Παρ' όλο που όλες οι αλλαγές έγιναν λόγω κούρασης και ενοχλήσεων, όλοι πάλεψαν μέχρι τέλους. Είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα μετά από σχεδόν δυο μήνες. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να προσπαθούμε περισσότερο. Το σημαντικό είναι να φτιάξουμε την φυσική κατάσταση, την ψυχολογία και την θέληση για νίκη.
»

Το πότε περιμένει αποτελέσματα στην φυσική κατάσταση: «Με αυτό το πρόγραμμα δεν μπορείς να δουλέψεις εύκολα. Σε 3,5 ημέρες έχουμε πάλι παιχνίδι. Οι παίκτες θέλουν 72 ώρες αποκατάσταση. Υπάρχουν παίκτες που ήταν παλιά θετικοί στον κορωνοϊό, είχαν τραυματισμούς, όπως ο Μπακάκης. Θέλουν χρόνο και δουλειά.

Έχεις δυο επιλογές: ή να τον αφήσεις εκτός και να δουλέψει, ή να πάρει φυσική κατάσταση μέσα από τα παιχνίδια. Αυτό που πιστεύουν οι παίκτες είναι κυρίως ψυχολογικό. Δεν έχει να κάνει τόσο με την φυσική κατάσταση. Βρήκα μία ομάδα που φοβάται να μη δεχθεί γκολ. Το θέμα είναι να κερδίζεις κι αν δε δέχεσαι γκολ ακόμη καλύτερα.
»

Το τι έχει πει στους παίκτες του πάνω στο κομμάτι της ψυχολογίας; «Αυτό που είπα στους παίκτες είναι να διασκεδάσουν παίζοντας ποδόσφαιρο. Το 90%των μικρών παιδιών θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές. Το πιο όμορφο επάγγελμα στον κόσμο. Καταφέραμε και γίναμε επαγγελματίες. Εχουμε μέσα μας αυτό το μικρό παιδί που θέλει και διασκεδάζει παίζοντας ποδόσφαιρο.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός