Καλή επιτυχία Σωκράτη

ΑΕΚ
Ντεμπούτο για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο (και τον Ηλία Κυριακίδη) στον πάγκο της ΑΕΚ. Με μόλις μία προπόνηση το νέο τεχνικό δίδυμο θα "ριχθεί" στην "μάχη" απέναντι στον ΠΑΟΚ στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής. Ήμουν θετικά διακείμενος το περασμένο καλοκαίρι όταν ανέλαβε την ΑΕΚ Β.

Αποδείχθηκε ότι η διαίσθησή μου ήταν σωστή. Κατάφερε να φτιάξει μέσα σε ένα καλοκαίρι ομάδα από το (κυριολεκτικά) μηδέν. Εννοώ ομάδα με συγκεκριμένο πλάνο, με μέση - αρχή και τέλος, ομάδα με ποδοσφαιρική λογική στο παιχνίδι της.

Στην ΑΕΚ Β παρουσίασε μία "σφιχτοδεμένη" ομάδα, η οποία προσπαθεί να ασκήσει πίεση ψηλά, δυσκολοκατάβλητη. Σκοράρει όμως δύσκολα. Σε 19 αναμετρήσεις πρωταθλήματος (Super League 2) η δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ έχει 33 βαθμούς που μεταφράζονται σε 9 νίκες, 6 ισοπαλίες, 4 ήττες με τέρματα 17 υπέρ και μόλις 11 κατά.

Την άξιζε την ευκαιρία στην "μεγάλη" ομάδα, έστω και ως υπηρεσιακός, παρότι δεν έχει εργασθεί μέχρι τώρα στην μεγάλη κατηγορία (με ότι αυτό συνεπάγεται). Μία μικρή παρουσίαση του νέου τεχνικού της ΑΕΚ και του ποδοσφαιρικού του υποβάθρου:

Ο Έλληνας προπονητής γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1973 και αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά στην Καλλιθέα. Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός για πάνω από μια δεκαετία στην Α' Εθνική Κατηγορία (νυν Super League 1) με τον Ιωνικό, τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Αστέρα Τρίπολης.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην ΠΑΕ Άλιμος, εργάστηκε στον ΠΑΣ Λαμία ως βοηθός προπονητή και στη συνέχεια κάθισε σε πάγκους γνωστών ομάδων ως πρώτος προπονητής. Διετέλεσε προπονητής της Παναχαϊκής για 4 χρόνια (2016-2020) με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ είχε και μία σύντομη περίοδο στον Λεβαδειακό.

Στην οικογένεια της ΑΕΚ εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2021, όταν ανέλαβε προπονητής της ΑΕΚ Β. Την πρώτη ημέρα του Μαρτίου του 2022 ανέλαβε προπονητής της πρώτης ομάδας, με τον Ηλία Κυριακίδη σε ρόλο συνεργάτη.


ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (προαναγγελία)


Πρωτάθλημα: Super League 1
Αγωνιστική: 17η αγωνιστική
Αναμέτρηση: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Ημερομηνία: Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022
Ώρα έναρξης: 20:30
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Μίκαελ Φάμπρι
Βοηθοί: Φίλιπο Βαλεριάνι, Βαλέριο Κολαρόσι
4ος διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Αποστολή ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Σιμόες, Φράνσον, Μάνταλος, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αραούχο, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

Αποστολή ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Ζαμπά, Άκπομ, Τσόλακ.

Το παρελθόν των δύο ομάδων (σε επίπεδο πρωταθλήματος)
Νίκες ΑΕΚ: 60
Ισοπαλίες: 37
Νίκες ΠΑΟΚ: 40

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 46
Ισοπαλίες: 14
Νίκες ΠΑΟΚ: 8

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός