Η παρουσία της ΑΕΚ στην κανονική περίοδο

ΑΕΚ
«Η (κακή) παρουσία της ΑΕΚ στην κανονική περίοδο» θα έπρεπε να είναι ο τίτλος του άρθρου καθώς ο "δικέφαλος" διάγει πολύ κακή σεζόν σε όλα τα επίπεδα και τις διοργανώσεις.

Αποκλείσθηκε πολύ νωρίς από την Ευρώπη (η Βελέζ ο "θύτης"), νωρίς από το κύπελλο (ουσιαστικά πέρασε μόλις μία φάση και αυτή με αντίπαλο κατώτερης κατηγορίας), ενώ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στην τρίτη (3η) θέση απέχοντας 19 βαθμούς από την κορυφή (Ολυμπιακός) και επτά (7) από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Ο "δικέφαλος" είχε σε 26 αναμετρήσεις 14 νίκες - τέσσερις (4) ισοπαλίες και οκτώ (8) ήττες. Παρουσίασε καλή επιθετική συγκομιδή με απολογισμό 42 γκολ ενεργητικό (3η επίθεση στην κατηγορία) και την χειρότερη άμυνα της πρώτης εξάδας με 28 τέρματα παθητικό.

Αν υπάρχει μία κατηγορία που πρώτευσε ήταν αυτή με τις τελικές προσπάθειες. 325 είχαν οι παίκτες της, έναντι 308 του Ολυμπιακού και 303 του Άρη. Αν συνδυάσουμε την τρίτη επίθεση με την πρώτη ομάδα σε τελικές προσπάθειες προκύπτει η πέμπτη θέση στην κατηγορία "Γκολ ανά τελικές προσπάθειες", μόλις 0,1292. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πιο εύστοχοι.

Πρωτιά για την ΑΕΚ στην κατηγορία με τις ασίστ. Έχει 28 (όσες και ο ΠΑΟΚ), κάτι λογικό και αναμενόμενο καθώς έχει και τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος στις ασίστ (Μάνταλο). Μπορεί να έχει δεχθεί γκολ από τραγικά αμυντικά σφάλματα και ολιγορίες, αλλά στην σχετική λίστα με τα (συνολικά) λάθη βρίσκεται πολύ χαμηλά, με 998.

Λιγότερα στην κανονική περίοδο έχουν μόνο ο Ολυμπιακός (995), ο Παναιτωλικός (982), ο Αστέρας Τρίπολης (928) και ο Βόλος (889).

Επίσης η ΑΕΚ κάτι πρέπει να κάνει με τα πέναλτι. Μπορεί να κέρδισε λίγα στην κανονική σεζόν (μόλις τρία, όταν ο ΠΑΟΚ είχε 13, ο Παναθηναϊκός 8, ο Άρης 7, ο ΠΑΣ Γιάννινα 6 και ο Ολυμπιακός 5), αλλά κέρδος ουσιαστικό δεν είχε καθώς από τα τρία "χάθηκαν" τα δύο.

Εννέα φορές "σημάδεψαν" τα δοκάρια οι παίκτες της ΑΕΚ και βρίσκεται στην 5η θέση της σχετικής λίστας.

Στις ατομικές κατηγορίες:

Ο Μάνταλος πρώτευσε (όχι μόνο στην ΑΕΚ αλλά και γενικότερα στο πρωτάθλημα) στις ασίστ με δέκα (10). Από τρεις ασίστ για Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ, ενώ από δύο είχαν οι Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Άμραμπατ και Μισελέν. Από μία ασίστ μοιράσαν ο Ανσαριφάρντ, ο Τάνκοβιτς, ο Γέβτιτς και ο Ρότα.

Ο Σέρχιο Αραούχο ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ (και τρίτος στο πρωτάθλημα πίσω από Κούρτιτς και Φαν Βέερτ, οι οποίοι όμως εκτελούσαν και πέναλτι) με ένδεκα (11) τέρματα. Επτά (7) γκολ είχε ο Τσούμπερ, από τέσσερα (4) Λιβάι Γκαρσία και Ανσαριφάρντ, από τρία (3) Μάνταλος, Άμραμπατ και Βράνιες, δύο (2) ο Τζαβέλλας και από ένα (1) οι Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Μήτογλου, Χατζησαφί και Σάκχοφ.

Τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής πήρε ο Στίβεν Τσούμπερ αγωνιζόμενος σε 25 (από τα 26) παιχνίδια, 1.954 αγωνιστικά λεπτά. Ακολούθησαν οι στόπερ Τζαβέλλας (20 ματς - 1.826') - Βράνιες (20 ματς - 1.821'). Την πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας συμπληρώνουν ο Αραούχο (21 ματς - 1.635') και ο Σιμάνσκι (24 ματς - 1.626').

Τις περισσότερες επεμβάσεις πιστώνεται ο Γιώργος Τζαβέλλας (59), ακολουθούμενος από τον Βράνιες (48), τον Μήτογλου (42), τον Τσιντώτα (34) και τον Στάνκοβιτς (29).

Στην κατηγορία "Απουκρούσεις" δεν θα μπορούσαν παρά να ξεχωρίζουν οι τερματοφύλακες με τον Στάνκοβιτς να πρωτεύει με 33 και τον Τσιντώτα να ακολουθεί με 29. Βράνιες έχει έξι (6), ο Τζαβέλλας τέσσερις (4) και μία πλειάδα παικτών (Λε Ταλέκ, Τσούμπερ, Μήτογλου) από τρεις (3) επεμβάσεις.

Κορυφαίος "κλέφτης" της κανονικής περιόδου ο Τσιντώτας με 46 κλεψίματα και τον ακολουθούν ο Στάνκοβιτς (42), ο Σιμάνσκι (40), ο Μοχαμάντι (36) και οι Σιμόες, Ρότα από 31.

Άμραμπατ (109) και Τσούμπερ (101) έχουν τριψήφιο αριθμό λαθών ακολουθούμενοι από τον Μάνταλο (84), τον Μοχαμάντι (76) και τον Αραούχο (75).

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με την σκυτάλη να περνά στα play off τα οποία αρχίζουν την προσεχή Κυριακή με πρώτο αντίπαλο του Παναθηναϊκό στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ στα play off:
➜ 1η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
➜ 2η αγωνιστική: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
➜ 3η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΑΕΚ
➜ 4η αγωνιστική: ΑΕΚ - Άρης
➜ 5η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
➜ 6η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
➜ 7η αγωνιστική: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
➜ 8η αγωνιστική: ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
➜ 9η αγωνιστική: Άρης - ΑΕΚ
➜ 10η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα