Οξύμωρο ή μήπως όχι;

Grzegorz Krychowiak
Παρότι το "φλέγον" θέμα των ημερών είναι οι δηλώσεις του Άμραμπατ (για το ότι θέλει να επιστρέψει στο Ολλανδικό πρωτάθλημα) και η προσπάθεια της Πορτογαλίας να προκριθεί στην τελική φάση του μουντιάλ (κάτι που σχετίζεται άμεσα με τον ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Φερνάντο Σάντος) θα ήθελα να σταθώ σε κάτι άλλο. Με την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των Εθνικών ομάδων η ΑΕΚ έχει "χάσει" από τα Σπάτα (ούτε έναν, ούτε δύο αλλά...) δεκαέξι ποδοσφαιριστές (συν τον Αθανασιάδη που είναι δανεικός στην Σερίφ Τιρασπόλ και τον Μπότο που είναι δανεικός στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς).

Πέτρος Μάνταλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Λάζαρος Ρότα, Γιώργος Αθανασιάδης (Εθνική Ελλάδος)

Λιβάι και Τζούντα Γκαρσία (Εθνική Τρινιντάντ και Τομπάγκο)

Στίβεν Τσούμπερ (Εθνική Ελβετίας)

Καρίμ Ανσαριφάρντ, Εχσάν Χατζισαφί, Μιλάντ Μοχαμάντι (Εθνική Ιράν)

Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ (Εθνική Πολωνίας)

Μάριος Μιτάι (Εθνική Ελπίδων Αλβανίας)

Ζίγκα Λάτσι (Εθνική Ελπίδων Σλοβενίας)

Βεντάντ Ραντόνια (Εθνική Ελπίδων Βοσνίας και Ερζεγοβίνης)

Γιάννης Γερολέμου (Εθνική Ελπίδων Κύπρου)

Ευθύμης Χριστόπουλος, Μιχάλης Κοσίδης, Γιάννης - Φοίβος Μπότος (Εθνική Ελπίδων Ελλάδας)

Στους 18 διεθνείς της ΑΕΚ (σε Εθνικές Ανδρών και Ελπίδων) μπορούμε να συμπληρώσουμε τους Στάνκοβιτς, Σιμάνσκι που είναι εν ενεργεία διεθνείς αλλά τούτη την φορά δεν κλήθηκαν, τον Βράνιες που αποσύρθηκε οικειοθελώς από την Εθνική Βοσνίας και Ερζεγοβίνης συν τον Γαλανόπουλο ο οποίος απουσιάζει (και από την ΑΕΚ και από την Εθνική) λόγω του μακροχρόνιου τραυματισμού του.

Σχεδόν μία... αποστολή της ΑΕΚ εν ενεργεία διεθνείς. Κάτι δείχνει και μαρτυρά για την ποιότητα του ποδοσφαιρικού έμψυχου δυναμικού (του roster που λένε και στο... χωριό μου) σε σύγκριση με την εικόνα που δείχνει η ομάδα στο γήπεδο. Από την απογοήτευση (για την κακή -και φέτος- πορεία) μέχρι την πλήρη απαξίωση του έμψυχου δυναμικού υπάρχει απόσταση, μεγάλη μάλιστα.

Άλλο το ότι χρειάζονται προσθήκες (και ποια ομάδα δεν χρειάζεται άλλωστε;) κι άλλο «να φύγουν όλοι και να έρθουν άλλοι» ή «αυτοί σε άλλες εποχές ούτε απ' έξω δεν θα περνούσαν» και όλα τα υπόλοιπα "επικολυρικά" που λέγονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε (ειδικά την τελευταία τετραετία)...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...