Η αρχή (των play off)... το ήμισυ του παντός;

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Είχα κατά νου να γράψω ένα κείμενο πριν την έναρξη των play off με το τι περιμένουμε να δούμε από την ΑΕΚ στο μίνι πρωτάθλημα. Εννοώ με βάση τα πραγματικά δεδομένα και τις διαμορφωθείσες συνθήκες κι όχι με τις (γενικότερες) προσδοκίες μας. Ελλείψει χρόνου δεν κατάφερα να το γράψω. Η παρουσία της ΑΕΚ στην πρεμιέρα των play off δεν με διέψευσε.

Στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης" είδα την καλύτερη εκδοχή που θα μπορούσε να παρουσιάσει η ΑΕΚ την δεδομένη χρονική περίοδο.

Παρά το νωθρό (ανασταλτικά τουλάχιστον) ξεκίνημα, με απόρροια το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε κυριαρχική για τουλάχιστον 60-70 λεπτά, με σωστή πίεση και την "κανονική" απόσταση μεταξύ των γραμμών (κάτι που απέτρεψε την δημιουργία κινδύνων στην εστία της σε πιθανές αντεπιθέσεις των αντιπάλων, το οποίο είναι η "Αχίλλειος πτέρνα" της φέτος).

Από την άλλη παρά την κατοχή και την πίεση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν υπήρξε ο ανάλογος αριθμός "καθαρών" φάσεων και δεν ξέρω αν δεν υπήρχε το πέναλτι αν θα έφτανε στην ισοφάριση (εκτός κι αν έκανε κάποιο "μαγικό" ο Αραούχο).

Η εμφάνιση (παρατηρώ ότι) δημιούργησε ενθουσιασμό σε μεγάλη μερίδα φίλων της ΑΕΚ, παρότι δεν διέφερε σε τίποτα από τις αντίστοιχες εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο (εντός - εκτός) και στο πρωτάθλημα (ΟΑΚΑ) ή με τον Ολυμπιακό (στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για το πρωτάθλημα).

Την ίδια ακριβώς εικόνα παρουσίασε η ομάδα και στα τέσσερα συγκεκριμένα παιχνίδια (τα τρία εκ των οποίων με άλλον προπονητή, τον Γιαννίκη). Όπως και να έχει, ο Σωκράτης Οφρυδόπολους προσπαθεί να διαχειριστεί μία ήδη διαμορφωμένη κατάσταση με ψυχραιμία και (απλή, αλλά ουσιαστική) ποδοσφαιρική λογική.

Τι μας λέει η στατιστική εικόνα της εκτός έδρας αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό; 15 τελικές προσπάθειες η ΑΕΚ (πέντε σουτ εντός περιοχής, οκτώ σουτ εκτός περιοχής και δύο κεφαλιές), έναντι μόλις τεσσάρων (4) του Παναθηναϊκού. 31 κλεψίματα η ΑΕΚ, σχεδόν τα μισά (16) οι "πράσινοι". Επτά (7) κόρνερ η ΑΕΚ, μόλις ένα (1) ο Παναθηναϊκός.

17/21 γεμίσματα η ΑΕΚ, μόλις 1/8 οι γηπεδούχοι. Πάμε στα ατομικά στατιστικά των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Ο "δικέφαλος" έβγαλε" το παιχνίδι χωρίς ασίστ (λογικό από την στιγμή που το μοναδικό του γκολ μπήκε με εκτέλεση πέναλτι).

Τις περισσότερες τελικές προσπάθειες είχε ο Πέτρος Μάνταλος (τρεις), ακολουθούμενος από τους Σιμόες, Αραούχο, Τσούμπερ και Άμραμπατ (από δύο). Κυρίαρχος στα γεμίσματα ο Νορντίν Άμραμπατ με το εκπληκτικό ποσοστό 9/10! Κορυφαίοι πασέρ της ΑΕΚ στο ματς οι Αραούχο, Τσούμπερ (από εννέα) και τους ακολούθησαν οι Άμραμπατ, Σιμόες, Μήτογλου (από έξι).

Κορυφαίος στα κλεψίματα ο Χατζησαφί με οκτώ (8), τέσσερα (4) είχε ο Μοχαμάντι. Πρώτευσαν στις επεμβάσεις ο Μοχαμάντι, ο Μήτογλου και ο Χατζησαφί (από δύο). Στα περισσότερα φάουλ υπέπεσαν ο Άμραμπατ (6) και οι Αραούχο, Μάνταλος (από πέντε).

Συνεχίζουμε. Τέταρτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ σε μικρό χρονικό διάστημα. Μήπως ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη σε ντέρμπι "δικεφάλων" στην φετινή αγωνιστική περίοδο;

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα