Κάνετε επιτέλους μία νίκη (γενικότερα στα play off)

Άρης - ΑΕΚ
«Κάνετε επιτέλους μία νίκη με τον ΠΑΟΚ» έγραφα πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των play off. Πλέον το γενικεύω: «Κάνετε επιτέλους μία νίκη στα play off». Δεν ξέρω αν ο απολογισμός των δύο (εκτός έδρας) ισοπαλιών και της μίας (εντός έδρας) ήττας μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικός. Σε κάθε περίπτωση όμως χωρίς νίκες δεν... πας μπροστά (εν προκειμένω στο Conference League που είναι και ο ύστατος στόχος που μας έχει απομείνει).

Το έγραφα και πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ το επαναλαμβάνω και τώρα (αυτούσιο):

«Αναλύσεις, ποδοσφαιρικά κριτήρια, αγωνιστικές συζητήσεις σήμερα (και πριν τον αγώνα) περιττεύουν. Ένα μόνο: ΝΙΚΗ με κάθε τρόπο (νόμιμο εννοώ, για να μην παρεξηγούμαστε). Με "μισό - μηδέν", με αυτογκόλ, με "τσαφ", με... (συμπληρώνετε ότι θέλετε) μου είναι αδιάφορο πλήρως και δευτερευούσης σημασίας.»

Υπενθυμίζω ότι στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη με το ίδιο σκορ (2-1). Και τα δύο παιχνίδια "σήκωσαν" μεγάλες συζητήσεις (ποδοσφαιρικές και μη). Αυτό που μένει βέβαια είναι το εκπληκτικό γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και ο πανηγυρισμός του Αργεντινού επιθετικού.

Επίσης μπορεί το ΟΑΚΑ να μην αποτελεί έδρα με την ποδοσφαιρική έννοια του όρου, αλλά και πάλι... Τρία παιχνίδια στα play off: ένα στο ΟΑΚΑ (ήττα από ΠΑΟΚ), ένα στο "Απόστολος Νικολαΐδης" (1-1 με Παναθηναϊκό) και ένα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (1-1 με Ολυμπιακό).

Συνολικά η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα έχει στο ΟΑΚΑ οκτώ (8) νίκες, μία (1) ισοπαλία και πέντε (5) ήττες. Εκτός έδρας ο απολογισμός είναι (6) νίκες, πέντε (5) ισοπαλίες και τέσσερις (4) ήττες. Αν είχε εκμεταλλευθεί καλύτερα τον παράγοντα έδρα η παρουσία της στο πρωτάθλημα θα ήταν τελείως διαφορετική.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 60
Ισοπαλίες: 32
Νίκες Άρη: 28

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 42
Ισοπαλίες: 14
Νίκες Άρη: 4

Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Γέβτιτς, Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.
Πρώτοι σε αγώνες: Γκαρσία 32, Σιμάνσκι και Τσούμπερ από 31.
Πρώτοι σε γκολ: Αραούχο 11, Τσούμπερ 7, Ανσαριφάρντ 6.
Πρωτάθλημα: Super League 1
Φάση: Play off
Αγωνιστική: 4η

Αναμέτρηση: ΑΕΚ - Άρης
Ημερομηνία: Κυριακή 10 Απριλίου 2022
Ώρα έναρξης: 19:30
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Μάντεν (Σκωτίας)
Βοηθοί: Ρουμ (Σκωτίας), Μαλβάνι (Σκωτίας)
4ος διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
VAR: Περέιρα (Πορτογαλίας)
AVAR: Μωϋσιάδης (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Καλύβας (Βοιωτίας)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!