Μπας και αλλάξει το γούρι...

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
Κινδυνεύω να γίνω κουραστικός και προβλέψιμος επαναλαμβάνοντας τα ίδια, αλλά πως μπορεί να γίνει διαφορετικά αφού οι (αρνητικές για την ΑΕΚ) συνθήκες παραμένουν;

«Κάνετε επιτέλους μία νίκη με τον ΠΑΟΚ» έγραφα πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των play off.

«Κάνετε επιτέλους μία νίκη (γενικότερα στα play off)» το γενίκευσα πριν το εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη για την 4η αγωνιστική των play off.

Άλλαξε κάτι; Προφανώς όχι, καθώς η ΑΕΚ παραμένει χωρίς νίκη στο μίνι πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια είναι ουραγός στην ειδική βαθμολογία των play off. Ακόμη και ο σημερινός μας αντίπαλος (ΠΑΣ Γιάννινα) περισσότερους βαθμούς έχει κατακτήσει (τρεις ο ΠΑΣ, δύο η ΑΕΚ)!

Σήμερα λοιπόν αποφεύγω οποιονδήποτε τίτλο σχετικά με "πρώτη νίκη" και τέτοια μπας και αλλάξει το γούρι.

Σύμφωνα με την διοργανώτρια Super league:

«Η ΑΕΚ έχει φύγει αήττητη από τα Γιάννενα στις έξι τελευταίες επισκέψεις της, με τέσσερις νίκες. Τις τρεις μάλιστα στα τρία τελευταία. Ο ΠΑΣ νίκησε για τελευταία φορά στην έδρα του στις 8 Απριλίου 2013 με 2-0 (35' Κοροβέσης, 39' Γεωργίου). Από τότε στα έξι παιχνίδια πέτυχε συνολικά δύο γκολ.»


Έχουμε εννέα έτη (και δέκα ημέρες) να ηττηθούμε στα Ιωάννινα. Τι λέτε, το έχουμε; Αν και η ισοπαλία ως ήττα θα πρέπει να λογίζεται επίσης μετά τις χθεσινές νίκες του Άρη επί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις (pre-game) δηλώσεις του Σωκράτη Οφρυδόπουλου:

«Το βασικό πρόβλημα της ομάδας, όσο είμαι εγώ εδώ είναι θέμα νοοτροπίας. Δεν είναι της παρούσης να βρούμε λύσεις. Προέχει η νίκη για το σύλλογο. Νοοτροπία μιλάω για το αγωνιστικό κομμάτι, όχι για το διοικητικό. Η διοίκηση έχει πάρει τους καλύτερους παίκτες γιατί πριν εννιά μήνες όλοι λέγαμε ότι η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες και πάει για πρωτάθλημα. Μετά από εννιά μήνες δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό. Είναι θέμα νοοτροπίας στο αγωνιστικό κομμάτι. Εγώ είπα μια αιτία. Δεν προέχει να αναλύσουμε αυτό το θέμα, αλλά να πάει ο σύλλογος μπροστά και θα πάει μπροστά και τη Μεγάλη Δευτέρα να πάρει τους βαθμούς της νίκης.»


...δεν έχω να σχολιάσω κάτι στην παρούσα φάση. Δεν είπε κάτι που δεν το γνωρίζουμε ήδη. Αν η τοποθέτησή του ήταν της παρούσης, παραμονές ενός (ακόμη) κρίσιμου αγώνα (με τον Άρη στο συν πέντε και τον Παναθηναϊκό στο συν τρία), είναι (άλλο) θέμα προς συζήτηση.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 9
Ισοπαλίες: 13
Νίκες ΑΕΚ: 26

Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 7
Ισοπαλίες: 10
Νίκες ΑΕΚ: 7

Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκες, Οικονομόπουλος, Καραχάλιος, Στάνκο, Σιόντης, Λιάσος, Γκαρντάφσκι, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μέντες Μορέιρα, Λώλης, Περέα, Κόντε.
Πρώτοι σε αγώνες (ΠΑΣ Γιάννινα): Σάλιακας και Κάργας από 30, Εραμούσπε και Περέα από 28.
Πρώτοι σε γκολ (ΠΑΣ Γιάννινα): Περέα 7, Εραμούσπε 6, Κάργας 3.
Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Χατζηεμμανουήλ, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Λάτσι, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Γέβτιτς, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αραούχο, Τσούμπερ.
Πρώτοι σε αγώνες (ΑΕΚ): Γκαρσία 33, Σιμάνσκι και Τσούμπερ από 32.
Πρώτοι σε γκολ (ΑΕΚ): Αραούχο 11, Τσούμπερ 7, Ανσαριφάρντ 6.
Πρωτάθλημα: Super League 1
Φάση: Play off
Αγωνιστική: 5η

Αναμέτρηση: ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
Ημερομηνία: Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022
Ώρα έναρξης: 18:00
Γήπεδο: Ε.Σ.Ι. "Οι Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Μεϊντανάς (Αχαΐας)
4ος διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
VAR: Εστέβες (Πορτογαλίας)
AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών)
Παρατηρητής: Βλάχος (Γρεβενών)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα