Βήμα στην σωστή κατεύθυνση (Steven Zuber)

Steven Zuber
Ήταν αναμενόμενο, επιβεβαιώθηκε και επισημοποιήθηκε πλέον. Ο Στίβεν Τσούμπερ θα συνεχίσει να φορά την φανέλα της ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς για τον διεθνή Ελβετό ποδοσφαιριστή, κάτι που σημαίνει πως αυτόματα ενεργοποιήθηκε και το υπογεγραμμένο από το περασμένο καλοκαίρι συμβόλαιο του παίκτη που τον δένει με την ΑΕΚ για ακόμη τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Ο Στίβεν Τσούμπερ αποκτήθηκε από την ΑΕΚ τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι τώρα έχει καταγράψει 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό επτά (7) τέρματα και τέσσερις (4) ασίστ.
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την αγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή Στίβεν Τσούμπερ.»

Η απόφαση της ΑΕΚ, που έγινε προφανώς σε συμφωνία με τον Ματίας Αλμέιδα, σήκωσε "ακραίες" συζητήσεις όλων των απόψεων. Από το ένα άκρο ("ναι, πολύ καλά έκανε") μέχρι το άλλο ("τι έδειξε και τον πήρανε;" ή "με τόσα λεφτά έπαιρνες έναν ή και δύο καλύτερους"). Πάσα άποψη δεκτή και συζητήσιμη. Και κάθε άποψη κρύβει (έως έναν βαθμό τουλάχιστον) ψήγματα αλήθειας υπό την έννοια ο Τσούμπερ είχε μέσα στην σεζόν και "τα πάνω του" και "τα κάτω του". Ξεκίνησε εντυπωσιακά και σταδιακά η απόδοσή του "έπεφτε" (έκανε όλη την διαδρομή από το ζενίθ στο ναδίρ). Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει σταθεροποιηθεί σε επίπεδα κατώτερα από το ξεκίνημά του, αλλά σαφώς καλύτερα από εκείνα στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Ως προσπαθήσουμε να "αποκρυπτογραφήσουμε" την παρουσία του Στίβεν Τσούμπερ στην ΑΕΚ ξεκινώντας από τα δεδομένα:

1. Ήρθε αργά. Υπέγραψε στην ΑΕΚ στις 30 Αυγούστου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχασε όλη την προετοιμασία, εκεί που "χτίζεται" όχι μόνο η φυσική κατάσταση, αλλά και ο χαρακτήρας κάθε ομάδας.

2. Euro. Το περασμένο καλοκαίρι οι ποδοσφαιριστές (της ΑΕΚ) αρχικά ξεκουράσθηκαν (διακοπές) και στην συνέχεια έκαναν προετοιμασία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Τσούμπερ έπαιξε στο Euro (όπου και διακρίθηκε ως πρώτος στις ασίστ) κι εν συνεχεία (αντί για "κανονική" προετοιμασία) ακολούθησε ειδικό - ατομικό πρόγραμμα.

3. Χρόνος συμμετοχής. Ο Τσούμπερ έχει στο ενεργητικό του 35 παιχνίδια με την φανέλα της ΑΕΚ (τα 31 στο πρωτάθλημα) και η σεζόν συνεχίζεται, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Ως προς τον χρόνο συμμετοχής φέτος έχει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες σεζόν του. Δηλαδή για να το απλουστεύσουμε με την ΑΕΚ (σε σεζόν που δεν έχει ολοκληρωθεί) έχει αγωνισθεί περισσότερο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Από την μία θα πεις "άλλο η Γερμανική Bundesliga, άλλο η Ελληνική Super League" ως προς τον ρυθμό και την σωματική καταπόνηση, αλλά και πάλι. Τόσα ματς μέσα σε μία σεζόν έχει να κάνει από την αγωνιστική περίοδο 2013-14 με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά τότε ήταν 22-23 ετών..

4. Νέα ομάδα και τρεις προπονητές. Αλλιώς ενσωματώνεται ένας ποδοσφαιριστής όταν μπαίνει σε μία έτοιμη ομάδα και πολύ πιο δύσκολα όταν η ομάδα είναι "υπό κατασκευή". Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ "χτίστηκε" σχεδόν από το μηδέν. Αυτομάτως ο χρόνος προσαρμογής για νέους ποδοσφαιριστές αυξάνεται. Σε όλα αυτά συνυπολογίστε και τις αλλαγές προπονητών μέσα στην σεζόν. Από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον Αργύρη Γιαννίκη και από εκεί στον Σωκράτη Οφρυδόπουλο (και ακολουθεί ο Αλμέιδα, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης). Όποιος πιστεύει ότι είναι εύκολο για έναν νέο παίκτη να εγκλιματιστεί και να αποδώσει άμεσα σε μία ολοκαίνουρια ομάδα που αλλάζει προπονητή σχεδόν ανά τρίμηνο έχει μπερδέψει το πραγματικό ποδόσφαιρο με τα video games.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας...