Χωρίς... ανάσα!

Χατζησαφί
Δεν προλάβαμε (μεταφορικά) να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό, δεν προλάβαμε (κυριολεκτικά) να γράψουμε άρθρο για την "λευκή" ισοπαλία με τους "πράσινους" και βρισκόμαστε και πάλι πριν από σέντρα αγώνα. Μέσα σε έξι ημέρες (από σήμερα Τετάρτη μέχρι την προσεχή Τρίτη) η ΑΕΚ θα δώσει τρία παιχνίδια που θα κρίνουν το αν θα πάρει Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πως θα "βγάλουμε" τρία ματς σε έξι ημέρες με τους μόλις 12-13-14 παίκτες που υπολογίζονται είναι ένα καλό ερώτημα.

Τα δεδομένα εν τάχει:

✓ Η ΑΕΚ παραμένει χωρίς νίκη στο ΟΑΚΑ στα play off με απολογισμό δύο ήττες και μία ισοπαλία. Στην έδρα της έχει την χειρότερη συγκομιδή από κάθε άλλη ομάδα στα Play off με έναν βαθμό σε τρία παιχνίδια. Είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη εντός έδρας και η μοναδική με δύο ήττες. Υπενθυμίζουμε ότι οι έξι εντός έδρας ήττες στο φετινό πρωτάθλημα είναι αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της. Το πραγματικά οξύμωρο; Η ΑΕΚ εκτός έδρας είναι αήττητη στα play off.

✓ Η ΑΕΚ έχει μόλις μία νίκη γενικότερα στα play off, αυτήν με τον σημερινό αντίπαλο, τον ΠΑΣ Γιάννινα, στους "Ζωσιμάδες".

✓ Και στα τρία παιχνίδια που αντιμετώπισε η ΑΕΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό πρωτάθλημα (κανονική περίοδος συν play off) έχει το απόλυτο σε νίκες (2-1 και 3-2 εκτός έδρας, 2-0 στο ΟΑΚΑ). Γενικότερα είναι το 50ο παιχνίδι στην ιστορία τους σε επίπεδο Α' Εθνικής / Super League και 25ο με την ΑΕΚ γηπεδούχο. Η ΑΕΚ νίκησε και στα τρία παιχνίδια της σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έφτασε τις επτά νίκες στα οκτώ τελευταία μεταξύ τους, έχοντας χάσει ένα, τον Ιανουάριο του 2021 στην Αθήνα. Αυτή η νίκη του ΠΑΣ στην Αθήνα (0-2) είναι και η μοναδική του νίκη στα 13 τελευταία για το πρωτάθλημα. Δεν έχουν ισοπαλία στα οκτώ τελευταία, αφού είχαν τρεις αμέσως πριν. Στην Αθήνα η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία και ο ΠΑΣ Γιάννινα μία. Και τα τέσσερα ματς ήταν με δύο γκολ διαφορά.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 27
Ισοπαλίες: 13
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 9

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 19
Ισοπαλίες: 3
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 2

Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

Πρώτοι σε αγώνες (ΑΕΚ): Γκαρσία 36, Σιμάνσκι και Τσούμπερ από 35.
Πρώτοι σε γκολ (ΑΕΚ): Αραούχο 12, Τσούμπερ 7, Ανσαριφάρντ 6.

Πρωτάθλημα: Super League 1
Φάση: Play off
Αγωνιστική: 7η

Αναμέτρηση: ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Ημερομηνία: Τετάρτη 11 Μαΐου 2022
Ώρα έναρξης: 19:30
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Ψάρρης (Ζακύνθου) – Μεϊντανάς (Αχαΐας)
4ος διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
VAR: Γιοβάνοβιτς (Σερβίας)
AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Τα προσεχή παιχνίδια της ΑΕΚ στα play off:

➺ Τετάρτη 11 Μαΐου 2022: ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (19:30)
➺ Σάββατο 14 Μαΐου 2022: Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα (20:00)
➺ Τρίτη 17 Μαΐου 2022: ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης (20:00)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!