Αντίο Βράνιες, ευχαριστούμε... (videos)

Όγκνιεν Βράνιες
Ένας ακόμη από τους "κομμένους" ποδοσφαιριστές αποτελεί παρελθόν από το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Όγκνιεν Βράνιες, του οποίου η τρίτη θητεία στα κιτρινόμαυρα δεν είχε καμία σχέση με τις δύο πρώτες (δυστυχώς και για εκείνον και για εμάς).

Θυμάμαι το πρώτο του παιχνίδι με την ΑΕΚ στα ξεκινήματα του 2017. Μου διαφεύγει ο αντίπαλος, αλλά πως να ξεχάσεις ντεμπούτο όταν ο παίκτης αποβάλλεται; Στην πορεία, όταν εγκλιματίσθηκε στο νέο του περιβάλλον, ήταν απολαυστικός. "Σκυλί" του πολέμου κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γρήγορος, αλτικός, ανίκητος στο "ένας με έναν" και με παντελή άγνοια κινδύνου όταν πρόεκται για διεκδικούμενη μπάλα (κι όχι μόνο).

Εντυπωσιακή πρώτη θητεία στην ΑΕΚ (που έφερε και μία υψηλή πρόταση αγοράς από την Άντερλεχτ), πάρα πολύ καλή δεύτερη. Στην τρίτη θητεία ήταν σκιά του εαυτού του. Μόνο στο παρουσιαστικό θύμιζε τον αμυντικό ογκόλιθο. Έκλεισε ο κύκλος του; Η αγωνιστική απραξία των προηγουμένων ετών (έπαιξε ελάχιστα) τον επηρέασε;

Τον παρέσυρε (και αυτόν) η περσινή κατρακύλα της ΑΕΚ; Όπως και να έχει ο Βράνιες έλυσε την συνεργασία του με την ΑΕΚ οριστικά(;) και (πιθανότατα αυτή την φορά) νέα θητεία με τον δικέφαλο στο στήθος δεν θα υπάρξει. Η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε το "διαζύγιο" και τον αποχαιρέτησε κάπως έτσι:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Όγκνιεν Βράνιες και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Ο διεθνής Βόσνιος αμυντικός ήρθε για πρώτη φορά στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2017 και ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που στέφθηκε πρωταθλήτρια το 2018, ενώ έγινε και ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία της Α' Εθνικής που πέτυχε χατ-τρικ (ΑΕΚ - Ξάνθη 4-0 στις 18/02/2018).

Το καλοκαίρι του 2018 πωλήθηκε στην Άντερλεχτ και έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε στην ΑΕΚ ως δανεικός από τη Βελγική ομάδα. Τον Ιούλιο του 2021 πραγματοποίησε τη δεύτερη επιστροφή του, αυτή τη φορά με μεταγραφή. Συνολικά αγωνίστηκε με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε 106 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 10 φορές.»

ΥΓ. Όλοι λένε (δικαίως) για τον εκρηκτικό και απρόβλεπτο χαρακτήρα του εντός και εκτός γηπέδου. Το οξύμωρο είναι πως ο "τρελιάρης" και "ατίθασος" Βράνιες έκανε εντυπωσιακές σεζόν με την ΑΕΚ, ενώ ο πιο "ώριμος" και συνεσταλμένος Βράνιες (που τον είδαμε μέχρι και να προσπαθεί να καλμάρει παίκτες σε τσακωμό τους!) ήταν αυτός που δεν θέλαμε (αγωνιστικά). Περίεργα πράγματα (ή μήπως όχι;)!






Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...