Καλή ήταν η αρχή, αλλά ας μην προτρέχουμε...

ΑΕΚ
Το πρώτο της φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας έδωσε χθες - Σάββατο (16/07) η ΑΕΚ. Νίκη (2-0 επί της Γκενκ) και μάλιστα με πολύ καλή απόδοση (για τα δεδομένα της εποχής). Η αλήθεια είναι ότι τα πήγε (πάρα) πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα.

Σημειώστε: πρώτο φιλικό μετά σερί διπλές προπονήσεις με ομάδα σαφώς πιο έτοιμη (για την Γκενκ ήταν ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα) και μάλιστα εκτός έδρας! Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο! Από την άλλη, επειδή Έλληνες είμαστε και στις νίκες είναι όλοι (ή σχεδόν όλοι) παιχταράδες και προπονητάρες και στις ήττες άχρηστοι και "παλτά" που "λερώνουν" την ιστορία του συλλόγου.

Παιδιά καλμάρετε, πρώτο φιλικό είναι. Τα συμπεράσματα στα φιλικά (πρέπει να) αφορούν μόνο τον προπονητή και τους βοηθούς του. (Εξαιρείται η περίπτωση που η ομάδα πάει από ήττα σε ήττα οπότε μάλλον δικαίως γεννιέται προβληματισμός.)

Τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε. Αν και τελικά αυτό (μας αρέσει να) συμβαίνει. Κουβέντα να γίνεται. Παρότι δεν χρήζει ανάλυσης ένα φιλικό (και μάλιστα το πρώτο) στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν 24 ποδοσφαιριστές, δεν μπορώ παρά να κάνω μία προσωπική αναφορά.

Και αφορά το ντεμπούτο του Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος "μιλούσε" της μπάλας (αν και το ξέραμε ήδη αυτό). Για τους υπόλοιπους θα τα πούμε εν καιρώ (παρότι σχεδόν ουδείς υστέρησε). Για ένα παιχνίδι (και μάλιστα φιλικό) είναι υπερβολικά νωρίς για συμπεράσματα.

Στα δύο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση πρωταγωνιστής ήταν ο Σίμος Μήτογλου, καθώς στο πρώτο (αυτογκόλ Μουνιόθ στο 3ο λεπτό) πήρε την κεφαλιά δίνοντας στη μπάλα πορεία προς το τέρμα, ενώ στο δεύτερο, στο 33ο, πήρε και τον τίτλο του σκόρερ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή...

ΥΓ1. Το ότι η ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα ή για να είμαι ακριβέστερος είχε μεγαλύτερη συνοχή (σε σχέση με την -πειραματική- ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου) δείχνει την δουλειά που έκανε πέρυσι ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος στην ΑΕΚ Β (στο φιλικό έπαιξαν οι Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Λάτσι, Μουστακόπουλος, Τζούντα Γκαρσία, Γιούσης, Ραντόνια και Κοσίδης).

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της τριάρας στην Κηφισιά

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!