Ευχάριστο νέο η επιστροφή του Άμραμπατ

Νορντίν Άμραμπατ
Ενσωματώθηκε στην προετοιμασία της ΑΕΚ ο Νορντίν Άμραμπατ. Δείγμα του (υποθέτω) ότι λύθηκαν τα όποια οικογενειακά του προβλήματα και θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ. Η είδηση άφησε διφορούμενα συναισθήματα στους φίλους του "δικεφάλου".

Στις αιτιάσεις τους όλοι έχουν δίκιο. Και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Νορντίν είναι αδιαπραγμάτευτα και το ότι πολλές φορές πέρυσι έπαιζε ποδόσφαιρο αλάνας επίσης. Οπότε, ποιο το συμπέρασμα; Το συμπέρασμα αφορά τον προπονητή και μόνο. Εμείς απλά κουβεντιάζουμε μεταξύ μας.

Ο Αλμέιδα ήταν απόλυτος εξ αρχής. Τον ήθελε και τον θέλει. Οπότε -σε πρακτικό επίπεδο- η γνώμη μας περιττεύει. Ανήκω στην κατηγορία που θέλει να μείνει ο Άμραμπατ. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι υπεράνω του πρωταθλήματός μας. Και οι δυνάμεις του επίσης, παρότι είναι 35 ετών.

Μου φάνηκε αδιανόητο να τρέχει σαν παλαβός μέχρι το 90' όταν νεότεροι συμπαίκτες του είχαν "κλατάρει". Θυμάμαι ακόμη τον αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Έδειχνε (και σε εκείνο το ματς ήταν) ο μόνος που κοιτούσε τους παίκτες του Ολυμπιακού στα μάτια. Ο μόνος που μπήκε στο γήπεδο με την νοοτροπία "σήμερα θέλω να κερδίσω".

Ώρες - ώρες ήταν "μόνος μου και όλοι σας" και πήγαινε κατά πάνω τους σαν μανιασμένος ταύρος που δεν μπορούσαν να τον "κουλαντρίσουν" με τίποτα. "Επική" εμφάνιση, δείγμα των ικανοτήτων του, της εμπειρίας από "μεγάλα" πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία κλπ) και της (μεγάλης) προσωπικότητάς του.

Δεν υπονοώ ότι ήταν το μοναδικό καλό του παιχνίδι, απλά στο πιθανά δυσκολότερο παιχνίδι της σεζόν "ήταν εκεί". Θεωρώ ότι υπό την καθοδήγηση του Αλμέιδα μπορεί να "καλουπωθεί" - τιθασευτεί το άναρχο στοιχείο του παιχνιδιού του, το οποίο ίσως και να οφείλεται στο περσινό "μπάχαλο" (ιδιαίτερα από ένα και σημείο και μετά) της ΑΕΚ...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα