Καλωσορίζουμε και επίσημα τον Orbelín Pineda

Ορμπελίν Πινέδα
Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Ορμπελίν Πινέδα, την απόκτηση του οποίου ζητούσε επισταμένως ο Ματίας Αλμέιδα. Τρίτη μεταγραφή της ΑΕΚ στον χώρο της μεσαίας γραμμής μετά την απόκτηση των Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον. Καλορίζικος Ομπερλίν, σε ξέρουμε, σε πιστεύουμε. Για το θέμα του δανεισμού χωρίς οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι, εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό (επειδή είδα και διάβασα διάφορα). Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μεξικανού διεθνή μεσοεπιθετικού Ορμπελίν Πινέδα, με τη μορφή δανεισμού από την Ισπανική Θέλτα του Βίγκο, έως το καλοκαίρι του 2023.

Ο Ορμπελίν Πινέδα Αλβαράδο γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1996 στην Κογιούκα ντε Καταλάν του Μεξικό. Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις ακαδημίες της Κερέταρο, με την οποία πραγματοποίησε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία 18 ετών. Συνολικά αγωνίστηκε σε 59 ματς (9 γκολ, 5 ασίστ), πριν η Τσίβας αποφασίσει να καταβάλει το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2016.

Με την ομάδα της Γκουαδαλαχάρα αγωνίστηκε σε 127 παιχνίδια την επόμενη τριετία, έχοντας 10 γκολ και 8 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2019 ο Πινέδα έκανε ακόμη μια ακριβή μεταγραφή, με την Κρουζ Αζουλ να διαθέτει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για να τον εντάξει στο ρόστερ της. Φόρεσε τη φανέλα της σε 113 παιχνίδια, σκοράροντας 13 φορές και βγάζοντας 16 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2022 αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Θέλτα και στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021-22 κατέγραψε 7 συμμετοχές. Στην καριέρα του έχει κατακτήσει ένα Πρωτάθλημα (2017), ένα Κύπελλο (2017), ένα Σούπερ Καπ (2016) και ένα Champions League Κεντρικής Αμερικής(2018) με την Τσίβας, όπως επίσης ένα Πρωτάθλημα (2021), ένα Λιγκ Καπ (2019) και ένα Σούπερ Καπ (2019) με την Κρουζ Αζούλ.

Υπήρξε διεθνής με τις "μικρές" Εθνικές ομάδες του Μεξικού και σε ηλικία 20 ετών έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Ανδρών της χώρας του. Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε 45 παιχνίδια και έχει σκοράρει 6 φορές. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το 2019 το Πρωτάθλημα Βορείου Αμερικής, όπως επίσης και αυτής που έφτασε μέχρι τον τελικό της ίδιας διοργάνωσης το 2021.

Όρμπε, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!»


«Με ενθουσίασε το πλάνο του Αλμέιδα»!

Αμέσως μετά έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα του ΑΕΚ TV. Αναλυτικά τόνισε:

«Νιώθω πολύ συγκινημένος, πολύ χαρούμενος. Έχω μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξω στην οικογένειά μου ότι μπορώ να παλέψω για τα όνειρά μου. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να βρίσκομαι εδώ. Θέλω να αφήσω ένα καλό αποτύπωμα και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Από την πρώτη στιγμή που ο Αλμέιδα μου είπε το πλάνο του ενθουσιάστηκα.

Ήταν κάτι που το είχα στο μυαλό μου, ήθελα να παίξω, πλησιάζει το Μουντιάλ και ήθελα να έχω αυτοπεποίθηση στο 100%. Φυσικά και δε θα έλεγα όχι στον προπονητή. Παρόλο που είχα αρκετά χρόνια να τον δω, η φιλία, ο σεβασμός και ο θαυμασμός που έχω προς το πρόσωπό του με βοηθούν να γίνω πιο δυνατός πνευματικά, για να εξελιχθώ και αγωνιστικά.

Το βασικό είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Να μπορέσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και το κλαμπ. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι με υποδέχθηκαν πάρα πολύ καλά.

Έχω δεχθεί πολλά μηνύματα που δεν τα καταλαβαίνω, αλλά ξέρω ότι με καλωσορίζουν και αυτό σημαίνει ότι έχουν πολλή αγάπη για έναν ποδοσφαιριστή. Mε στηρίζουν και θα προσπαθήσω να ανταποδώσω στο γήπεδο. Σας στέλνω μια αγκαλιά και πολλές ευχές.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός