Περί Ουτρέχτης και Μπότου...

Γιάννης - Φοίβος Μπότος
Με το απόλυτο νικών ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τα φιλικά της στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της που διεξάγεται στην Ολλανδία, καθώς επικράτησε και της Ουτρέχτης με 1-0, στο τρίτο κατά σειρά φετινό της παιχνίδι με σκόρερ τον Λιβάι Γκαρσία (που είχε και δοκάρι) στο 50ό λεπτό. Σημαντικό το "τρία στα τρία"; Ναι, αλλά... όσο πατά η γάτα! Πάντα για φιλικά μιλάμε, τα επίσημα είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια σε κάθε περίπτωση. Τι ξεχώρισα (και) από το τρίτο φιλικό της ΑΕΚ;

➜ Το ότι του Γκαρσία του "πάει" η θέση του σέντερ φορ (ή έστω του περιφερειακού επιθετικού), μας το είχε δείξει και στα τελειώματα του περσινού πρωταθλήματος, μας το επιβεβαιώνει και στα φιλικά.

➜ Το ότι ο Τσούμπερ ανταποκρίνεται ως αριστερός μπακ - χαφ (πάντα με τριάδα κεντρικών αμυντικών). Γνωρίζαμε ότι είχε ξαναπαίξει την θέση, αλλά είναι διαφορετικό να το βλέπεις στην πράξη, ιδιαίτερα όταν τον αγόρασες (και ήταν ακριβή μεταγραφή) για ακραίο επιθετικό από αριστερά ή (δευτερευόντως) για τον άξονα (δεκάρι).

➜ Η εμπειρία και η προσωπικότητα του Τζαβέλλα θα είναι χρήσιμη (και) φέτος είτε αγωνίζεται ως βασικός, είτε χρησιμοποιείται ως αλλαγή. Χωρίς να υπονοώ ότι η ΑΕΚ δεν πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση των δύο στόπερ (Βίντα συν άλλος ένας).





Πάμε και στην περίπτωση του Μπότου. Η ΑΕΚ γνωστοποίησε την παραχώρησή του -ως δανεικού- στην Σερίφ Τιράσπολ, με την ομάδα της Μολδαβίας να διατηρεί ρήτρα αγοράς (ένα εκατομμύριο) το προσεχές καλοκαίρι, ενώ σε μία τέτοια περίπτωση η ΑΕΚ θα διατηρήσει και ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης (30%). Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Γιάννη - Φοίβου Μπότου στη Sheriff FC με τη μορφή δανεισμού, με την ομάδα της Μολδαβίας να διατηρεί οψιόν για την αγορά του το καλοκαίρι του 2023.»

Ο Μπότος βρίσκεται στον οργανισμό της ΑΕΚ από το 2008, ενώ δέκα χρόνια αργότερα (2018) υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Στις 30 Δεκεμβρίου 2020 παραχωρήθηκε δανεικός στην Ολλανδική Γκο Αχέντ Ιγκλς μέχρι το φετινό καλοκαίρι όπου ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του και επέστρεψε.

Στην Ολλανδία δεν κατάφερε να πείσει τον Αλμέιδα και να κερδίσει θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν, οπότε το εξωτερικό είναι εκ νέου η καινούρια του επιλογή. Η Σερίφ Τιράσπολ είναι γνωστή στους φίλους της ΑΕΚ λόγω του τερματοφύλακα Γιώργου Αθανασιάδη, που είχε παραχωρηθεί πέρυσι δανεικός και έκανε "όργια" με τις εμφανίσεις του σε πρωτάθλημα, κύπελλο και (κυρίως) Champions League.

Το ερώτημα είναι: θέλει η ΑΕΚ να πουλήσει τον Μπότο ή ρήτρα μπήκε για "τα μάτια του κόσμου"; Τι θέλω να πω, το ποσό μου φαίνεται μεγάλο για ομάδα της Μολδαβίας (έστω και με συμμετοχή σε ομίλους του Champions League).

Από την στιγμή που δεν μπήκε στην διαδικασία να αποκτήσει τον κορυφαίο της πέρυσι ποδοσφαιριστή (Αθανασιάδη) θα το κάνει για ένα παιδί 22 ετών (θα τα "κλείσει" στα τέλη του τρέχοντος έτους); Προσωπικά μου φαίνεται πολύ δύσκολο. Το ερώτημα (που δεν απαντήθηκε) είναι: τον πιστεύει η ΑΕΚ τον Μπότο; Αν κρίνω από το ότι τον δάνεισε με ρήτρα αγοράς πιθανότατα όχι. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα του...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός