Αποχαιρετούμε τον Νταμιάν Λε Ταλέκ

Damien Vincent Denis Le Tallec
Είχε όλα τα εχέγγυα να είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες μεταγραφές της ΑΕΚ των τελευταίων ετών. Ώριμη ηλικία (31 ετών), με εμπειρία - παραστάσεις από τα πρωταθλήματα Γαλλίας - Γερμανίας - Ρωσίας - Ουκρανίας - Σερβίας, με τίτλους και συμμετοχές στο Champions League. Το κυριότερο όμως; Αποτελούσε προσωπική επιλογή του προπονητή (Βλάνταν Μιλόγεβιτς), ο οποίος τον γνώριζε πάρα πολύ καλά καθώς τον είχε παίκτη και στον Ερυθρό Αστέρα.

Με όλα αυτά τα δεδομένα η προσφορά του "άγγιξε" το... απόλυτο μηδέν! 24 συμμετοχές στο περσινό πρωτάθλημα (1304 αγωνιστικά λεπτά) και δεν υπάρχει κάτι να θυμόμαστε. Ποιος ευθύνεται γι' αυτό; Ο ποδοσφαιριστής; Οι αλλαγές προπονητών; Η (πολύ) κακή κατάσταση της περσινής ΑΕΚ; Δεν ξέρω αν είναι της παρούσης, αλλά σίγουρα αποτελεί απορίας άξιο το γιατί! Τέλος πάντων, ο Νταμιάν Λε Ταλέκ αποτελεί και τυπικά παρελθόν.

Το "διαζύγιο" ανακοίνωσε η ΠΑΕ κάπως έτσι:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Νταμιάν Λε Ταλέκ, ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την παρουσία του στην ομάδα και τη συνεργασία μας και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του. Ντάμιαν, καλή συνέχεια.»

Το βιογραφικό του σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Ο Νταμιάν Βάνσα Ντενί Λε Ταλέκ γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1990 στην πόλη Πουασί της Γαλλίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες της Χάβρης, στις οποίες εντάχθηκε σε ηλικία πέντε ετών και παρέμεινε για μία δεκαετία.

Σε ηλικία 15 ετών αποφάσισε να γίνει μέλος της Ακαδημίας της Ρεν, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα η Μπορούσια Ντόρτμουντ προχώρησε στην απόκτησή του. Στα τρία χρόνια που παρέμεινε στο Ντόρτμουντ φόρεσε 8 φορές την φανέλα της πρώτης ομάδας, ενώ αγωνίστηκε και σε 43 αγώνες της Μπορούσια Ντόρτμουντ Β (14 γκολ και 4 ασίστ).

Τον Ιανουάριο του 2012 επέστρεψε στην Γαλλία για να υπογράψει στη Ναντ, με την οποία έπαιξε σε 8 παιχνίδια έως το τέλος της σεζόν. Την επόμενη διετία αγωνίστηκε στην Χοβέρλα Ουζχορόντ της Ουκρανίας (44 συμμετοχές, 7 γκολ, 7 ασίστ) και το καλοκαίρι του 2014 μετακόμισε στη Ρωσία, υπογράφοντας στην Μορντόβια Σαράνσκ, με την οποία αγωνίστηκε σε 46 παιχνίδια.

Στις 29 Ιανουαρίου 2016, ο Λε Ταλέκ υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με τον Ερυθρό Αστέρα. Με την ομάδα του Βελιγραδίου πραγματοποίησε συνολικά 104 συμμετοχές (7 γκολ, 7 ασίστ), κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Σερβίας.

Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε εκ νέου στην Γαλλία, αυτή την φορά για χάρη της Μονπελιέ, με την οποία αγωνίστηκε σε 97 παιχνίδια (5 γκολ, 2 ασίστ) την επόμενη τριετία. Παράλληλα, ο 31 ετών άσος έχει υπάρξει διεθνής με όλες τις "μικρές" Εθνικές ομάδες της Γαλλίας. Εντάχθηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021.
»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα