Αποχαιρετούμε τον Μιχάλη Μπακάκη

Μιχάλης Μπακάκης - Πέτρος Μάνταλος
Βρέθηκε η φόρμουλα και ο Μιχάλης Μπακάκης, που ήταν "παροπλισμένος" από πέρυσι, αποτελεί παρελθόν από το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ επισημοποίησε το "διαζύγιο" κάπως έτσι:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Μπακάκη. Ο Έλληνας διεθνής δεξιός μπακ φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας από το καλοκαίρι του 2014.

Σε αυτά τα οκτώ χρόνια στέφθηκε πρωταθλητής το 2018, κυπελλούχος το 2016 και είχε σημαντική παρουσία στη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Champions League και του Europa League. Μιχάλη, σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα σου.»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπακάκης αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2014 (είχε ανακοινωθεί από την άνοιξη), ενώ δύο χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2012, είχε δοκιμασθεί (στο "παιδομάζωμα" που έκαναν οι Μαύρος, Βλάχος, Τσιάρτας), αλλά απορρίφθηκε ή για την ακρίβεια είχε προκριθεί η περίπτωση του Χρήστου Αρκούδα που αγωνιζόταν στην Καλλιθέα.

Με την φανέλα της ΑΕΚ "έζησε" την Β' Εθνική, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο, αγωνίσθηκε στους ομίλους του Europa και του Champions League, ενώ κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα. Κατέγραψε 200 επίσημες συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη (με την ΑΕΚ). Δεν κατανοώ τον (περσινό) παροπλισμό του ακόμη και όταν στην αποστολή υπήρχε μόλις ένα δεξί μπακ ή και κανένα (με τον στόπερ Σβάρνα να αγωνίζεται εκεί). Έγραφα τον περασμένο Φλεβάρη:

➺ Μιχάλης Μπακάκης: Για κάποιο λόγο μπήκε στο "ψυγείο". Αρχικά αποκτήθηκε ο Μισελέν (εξαιρετική κίνηση βάσει βιογραφικού), με τον Μπακάκη να υπολογίζεται ως δεύτερη επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Στην πορεία αποκτήθηκε και ο Ρότα.

Έκτοτε ο Μπακάκης αγνοείται. Έπαιξε κάποια ματς με την ΑΕΚ Β και... τέλος! Ούτε που ξαναδιαβάσαμε γι' αυτόν. Που είναι, τι κάνει, αν κάνει προπονήσεις μόνος του. Γιατί; Συνέβη κάτι που δεν θέλησε η ομάδα να "βγει" προς τα έξω;

Υπάρχει λογική σε ένα ντέρμπι που έχεις μόνο τον Ρότα για δεξιά να μην βρίσκεται στην αποστολή; Υπάρχει λογική σε παιχνίδι που δεν είχες διαθέσιμους Μισελέν και Ρότα να παίζει ο Σβάρνας δεξιά και ο Μπακάκης εκτός αποστολής; Γιατί; Δεν ανήκει στην ΑΕΚ; Δεν πληρώνεται από την ΑΕΚ;

Να συμπληρώσω στο παραπάνω απόσπασμα ότι τελικά και οι δύο δεξιοπόδαροι ακραίοι αμυντικοί της ΑΕΚ (Μισελέν, Ρότα) δεν αποδείχθηκαν καλύτεροι του Μπακάκη. Τέλος πάντων, όπως και έχει, καλή συνέχεια Μιχάλη, ευχαριστούμε για όλα.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!