Κοίτα κάτι συμπτώσεις...

ΑΕΚ
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021: πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ να υποδέχεται μία υποδεέστερη ομάδα, τον Ιωνικό, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. Νέο τεχνικό επιτελείο, αρκετές μεταγραφές, έδειχνε για νέα αρχή σε σχέση με την προηγούμενη (κακή για την ΑΕΚ) σεζόν όπου η ομάδα εξασφάλισε με το ζόρι Ευρωπαϊκή έξοδο (που να ήξερε ότι θα ακολουθήσουν χειρότερα;). Στο πρώτο ημίωρο η ΑΕΚ... ξέχασε να μπει στο γήπεδο και οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα (παρά το γρήγορο γκολ του Νταμιέν λε Ταλέκ). Στο 33ο λεπτό συνέβη κάτι που άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα, αποβλήθηκε ο Ρομαό. Έκτοτε η ΑΕΚ πήρε τα ηνία και (χωρίς να εντυπωσιάσει) έφθασε σε μία άνετη επικράτηση με 3-0.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022: πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ να φιλοξενείται από μία υποδεέστερη ομάδα, την Λαμία, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. Νέο τεχνικό επιτελείο, αρκετές μεταγραφές, έδειχνε για νέα αρχή σε σχέση με την προηγούμενη (κακή για την ΑΕΚ) σεζόν όπου η ομάδα δεν κατάφερε ούτε να εξασφαλίσει Ευρωπαϊκή έξοδο. Στο πρώτο ημίωρο η ΑΕΚ... ξέχασε να μπει στο γήπεδο και οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα. Στο 33ο λεπτό συνέβη κάτι που άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα, ο Τόμας Ντε Βινσέντι αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (δοκάρι). Έκτοτε η ΑΕΚ πήρε τα ηνία και (χωρίς να εντυπωσιάσει) έφθασε σε μία άνετη επικράτηση με 3-0.

Δεν είναι σχεδόν σοκαριστικό το κατά πόσο μοιάζουν η περσινή και η φετινή πρεμιέρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (χωρίς να υπονοώ κάτι για την συνέχεια, η οποία ευελπιστώ να μην έχει σχέση με την αντίστοιχη περσινή); Για την ιστορία και μόνο να πούμε ότι η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 της Λαμίας (στο ΔΑΚ Λαμίας) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Super League 2022-23.

Δύο γκολ από τον (αρχηγό) Σέρχιο Αραούχο (35', 65') και ένα από τον Ορμπελίν Πινέδα στο 73ο λεπτό "έγραψαν" την ιστορία στο νικηφόρο ντεμπούτο του Ματίας Αλμέιδα στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο. Πέναλτι στο οριζόντιο δοκάρι είχε ο Ντε Βινσέντι της Λαμίας στο 33ο λεπτό, ενώ σουτ στο δοκάρι είχε και ο Τσούκαλος στο 84'.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...