Λαμία - ΑΕΚ (pregame)

ΑΕΚ
Στην Λαμία κάνει ποδαρικό το βράδυ του Σαββάτου (20/08, 21:30) για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-23 η ΑΕΚ. Μία σεζόν στην οποία ευελπιστούμε να γίνει μία νέα αρχή (με αφορμή και την πολυαναμενόμενη επιστροφή στο σπίτι) και να... ξεχάσουμε όσα βιώσαμε την τελευταία τετραετία. Το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος όπως το καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η διοργανώτρια Super League:

Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το παράδοξο είναι πως τα τρία τελευταία χρόνια οι αναμετρήσεις τους ήταν για την 3η αγωνιστική της Super League. Το πρώτο τους παιχνίδι για την μεγάλη κατηγορία ήταν για την σεζόν 2017-18 και η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Στα τρία πρώτα μεταξύ τους παιχνίδια, ένα στην Λαμία και δύο στην Αθήνα, η ομάδα της Φθιώτιδας δεν είχε σημειώσει γκολ και αυτό ήρθε στο δεύτερο εντός έδρας της παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου πήρε και την πρώτη της ισοπαλία με 2-2.

Μόλις έναν αγώνα έχουν μεταξύ τους χωρίς να σημειωθεί γκολ και αυτό συνέβη στις 21 Δεκεμβρίου 2019, στην δεύτερη ισοπαλία που έχει η Λαμία κόντρα στους Κιτρινόμαυρους στα πέντε συνολικά παιχνίδια που έχουν δώσει με φιλοξενούμενη την ΑΕΚ.

Και οι τρεις εκτός έδρας νίκες την ΑΕΚ είναι χωρίς να δεχθεί τέρμα, με τις δύο να τελειώνουν 1-0 και την περσινή με 2-0. Στις πέντε χρονιές που βρίσκεται η Λαμία στην Super League δεν έχει καταφέρει να ξεκινήσει με τρίποντο στην πρεμιέρα και μετρά τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Οι δύο από τις τρεις ήττες είναι από τον Άρη εντός και εκτός έδρας, η άλλη από το Βόλο στη Μαγνησία και οι ισοπαλίες είναι στο ντεμπούτο της στην κατηγορία (2017-18) εκτός έδρας με την Ξάνθη και το 2019-20 το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην Λαμία.

Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει τα δύο τελευταία χρόνια στις πρεμιέρες της, επί του Ιωνικού (3-0) το 2021-22 και του Παναιτωλικού εκτός με 2-0 στο 2020-21. Το 2019-20 είχε ηττηθεί με 2-1 από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει σκοράρει σε τρία διαδοχικά ματς με την Λαμία το 2017-18, αφού σημείωσε γκολ στο παρθενικό παιχνίδι των δύο ομάδων, το κατάφερε στην αναμέτρηση τους για το Κύπελλο Ελλάδος εκείνη τη σεζόν και στο ματς του δεύτερου γύρου.

Κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει σημειώσει δύο γκολ στην ίδια αναμέτρηση, ενώ τρία γκολ κόντρα στην Λαμία έχει και Πόνσε, αλλά με ένα σε ματς πρωταθλήματος και δύο σε αγώνα κυπέλλου Ελλάδος.

Λαμία - ΑΕΚ
Αναμετρήσεις: 5
Νίκες Λαμίας: -
Ισοπαλίες: 2
Νίκες ΑΕΚ: 3
Γκολ: 2-6

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)