Μάριο Μιτάι - Αξίζει η αναμονή;

Μάριο Μιτάι
Μάριο Μιτάι: θυμάμαι ακόμη το παρθενικό του παιχνίδι. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν, όπου είχε ένα... εφιαλτικό ημίωρο (με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να παίρνουν χαμπάρι ότι... μπάζει από εκεί και να σημαδεύουν την πλευρά του) αλλά εν συνεχεία "έστρωσε" (και έγινε αλλαγή όταν "έστρωσε", άλλο πάλι και αυτό!).

Σωστά δόθηκε στην ΑΕΚ Β πέρυσι να πάρει παιχνίδια στα πόδια του σε επαγγελματική κατηγορία, να βρει ρυθμό και να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Με χαρά μου τον έβλεπα να χρησιμοποιείται ως αριστερός ακραίος μέσος - επιθετικός (και όχι μπακ).

Υπέθεσα ότι έγινε σε συνεννόηση με την "μεγάλη" ομάδα για να βελτιώσει το παιχνίδι του και στο άλλο μισό του γηπέδου, όχι μόνο ανασταλτικά (τον γνωρίζαμε ως αριστερό στόπερ και αριστερό μπακ). Οι (όποιες) ευκαιρίες πήρε στα φιλικά δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες της ομάδας (και τις δικές μας).

Δεν άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά (κατά το κοινώς λεγόμενο). Βέβαια είναι μόλις 19 ετών (δεν τα έχει κλείσει καν), οπότε το όποιο συμπέρασμα μπορεί να είναι και πρόωρο - βιαστικό. Το βιογραφικό του σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Ο Μάριο Μιτάι γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 2003 στην Αλβανία. Αγωνίζεται κυρίως στις θέσεις του αριστερού στόπερ και του αριστερού μπακ. Ανήκει στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ από το 2017, ως μέλος της Κ15 της "κιτρινόμαυρης" Ακαδημίας, ενώ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του.

Στις 12 Αυγούστου 2020 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και εντάχθηκε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Στις 18 Οκτωβρίου πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο, όντας στο βασικό σχήμα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, για το πρωτάθλημα. Τον Φεβρουάριο του 2021 υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως τον Δεκέμβριο του 2023.
»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα