Πάει η ΑΕΚ για πρωτάθλημα φέτος;

ΑΕΚ
Η απάντηση στο ερώτημα που θέτει ο τίτλος είναι μεγαλοπρεπέστατο και ηχηρότατο ΟΧΙ! Και δεν το λέω εξαιτίας της εντός έδρας ήττας από τον Βόλο, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Το ΟΧΙ το λέω από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Δεν είναι δυνατόν να στοχεύει στον τίτλο ομάδα που τερμάτισε πέμπτη στο περασμένο πρωτάθλημα, 27 βαθμούς μακριά από την κορυφή, όσο επιτυχημένη και να είναι τόσο η επιλογή του νέου τεχνικού επιτελείου όσο και οι μεταγραφές. Η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί είναι μεγάλη και οι (αγωνιστικές) παθογένειες της τελευταίας τετραετίας είναι αδύνατο να διορθωθούν μέσα σε μία καλοκαιρινή προετοιμασία.

Η μόνη περίπτωση να είναι ανταγωνιστική (ως προς την διεκδίκηση του τίτλου) η ΑΕΚ είναι να εμφανισθούν (πολύ) κατώτεροι οι ανταγωνιστές της (να το πω λαϊκά, να "αυτοκτονήσουν"). Ειδάλλως το βασικό μέλημα κάθε σωστού ποδοσφαιρικού κλαμπ που θέλει να βγει από το τούνελ που βρίσκεται την τελευταία τετραετία και να ξαναγίνει διεκδικητής του τίτλου είναι να μπουν τα θεμέλια και οι βάσεις.

Τα βασικά και τα προφανή δηλαδή. Αυτά που δεν κάνουμε την τελευταία τετραετία και απλά επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος κάθε χρόνο με χειρότερα αποτελέσματα (σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη σεζόν). Και μέσα σε όλα αυτά και οι αφελείς απαιτήσεις (μικρής; μεγάλης;) μερίδας του κόσμου. Έκανες έξι μεταγραφές; Γιατί δεν έκανες δέκα. Έκανες δέκα μεταγραφές; Και γιατί δεν έκανες είκοσι!

Συμπέρασμα (δικό μου): φέτος πρέπει να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και τα "πίσω βήματα" που έγιναν την τελευταία τετραετία. Να θέσεις τις βάσεις και τα θεμέλια (σε όλα τα επίπεδα) όπου σταδιακά, χρόνο με τον χρόνο, θα προστίθενται κομμάτια και θα ανεβαίνει αγωνιστικό επίπεδο ο σύλλογος (σε Ελλάδα και Ευρώπη). Τα υπόλοιπα είναι πρόωρα, βιαστικά και (όπως αποδείχθηκε ήδη από τα προηγούμενα χρόνια) καταστροφικά.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα