Καλώς ήρθες Νίκλας στην ΑΕΚ!

Niclas Eliasson
Η έκτη φετινή μεταγραφή της ΑΕΚ είναι γεγονός με την απόκτηση του Σουηδού -με ρίζες από την Βραζιλία (από την πλευρά της μητέρας του)- Νίκλας Ελίασον για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πρόκειται για 27χρονο ακραίο (κατά βάση) μεσοεπιθετικό που αγωνίζεται και από τις δύο πλευρές. Πάντως απ' ότι διαβάζουμε στην ΑΕΚ προορίζεται για τον ρόλο που είχε στις δύο πρώτες αγωνιστικές ο Άμραμπατ.

Η ΠΑΕ επισημοποίησε την απόκτησή του κάπως έτσι:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Νίκλας Ελίασον από την Γαλλική Νιμ. Ο Σουηδός ακραίος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2027. Ο Νίκλας Ελίασον γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1995, στην πόλη Βάρμπεργκ της Σουηδίας.

Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα τμήματα υποδομής της Φάλκενμπεργκ. Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2013 και μέσα στον επόμενο χρόνο πραγματοποίησε 33 συμμετοχές, με ένα γκολ και 13 ασίστ. Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της ΑΙΚ, η οποία προχώρησε στην απόκτησή του τον Ιανουάριο του 2014.

Με την ομάδα της Στοκχόλμης αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια (2 γκολ, 7 ασίστ). Τον Ιούλιο του 2016 παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Νόρκεπινγκ, η οποία έξι μήνες αργότερα προχώρησε στην αγορά των δικαιωμάτων του. Με την φανέλα της πραγματοποίησε συνολικά σε 41 ματς (8 γκολ, 18 ασίστ).

Τον Αύγουστο του 2017 άφησε για πρώτη φορά την Σουηδία, παίρνοντας μεταγραφή στην Μπρίστολ Σίτι, με την οποία τα επόμενα τρία χρόνια αγωνίστηκε σε 95 παιχνίδια (7 γκολ, 21 ασίστ). Τον Οκτώβριο του 2020 η Νιμ κατέβαλε περίπου 3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Με την Γαλλική ομάδα μέτρησε 72 συμμετοχές, σκοράροντας 11 φορές και βγάζοντας 10 ασίστ. Νίκλας, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!
»

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο Νίκλας Ελίασον επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα Σπάτα, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του αθλητικού κέντρου της νέας του ομάδας και παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα του ΑΕΚ TV. Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα σπουδαίο κλαμπ, με πολύ καλούς οπαδούς. Φαίνεται να υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα γύρω από το κλαμπ, οπότε είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Ελπίζω ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και θα παίξουμε ξανά στην Ευρώπη. Ελπίζω ότι θα έχουμε πολλές επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Ξέρω ότι η ομάδα έχει πολύ παθιασμένους οπαδούς και ότι είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ.

Επίσης, φυσικά, μπαίνει σε ένα σπουδαίο γήπεδο. Ανυπομονώ να δω το νέο γήπεδο, ελπίζω ότι θα έχει πολλούς οπαδούς και θα έχουμε πολλές επιτυχίες μαζί τα επόμενα χρόνια στο νέο γήπεδο. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας πολύ καλός προπονητής, όπως και όλο το τιμ του.

Είμαι σίγουρος ότι θα μάθω πολλά απ’ αυτούς και θα πετύχουμε πολλά μαζί. Ελπίζω ότι θα είμαι έτοιμος να παίξω το συντομότερο δυνατό. Θέλω να πω στους οπαδούς ένα ευχαριστώ για τα μηνύματα με τα οποία με υποδέχθηκαν. Και πάντα θα δίνω το 100% για να βοηθήσω την ομάδα. Θέλω απλά να πω ευχαριστώ και ότι είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ
».

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)

Τέλος οι φιέστες, έχουμε αγώνα σήμερα...