Χωρίς ισοπαλία στο Αγρίνιο η ΑΕΚ

ΑΕΚ
Για ενδέκατη φορά θα αναμετρηθούν στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός με την ΑΕΚ σε επίπεδο πρωταθλήματος. Κανένα παιχνίδι δεν έληξε ισόπαλο. Η ΑΕΚ προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό (και τον διαιτητικό "θόρυβο" που προκάλεσε) και ο Παναιτωλικός από σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο με 2-1 επί του ΟΦΗ.

Η ομάδα του Αγρινίου έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Μετά από τέσσερις αναμετρήσεις συγκέντρωσε επτά (7) βαθμούς (δύο νίκες - μία ισοπαλία - μία ήττα) και βρίσκεται πάνω από την ΑΕΚ (που έχει έξι βαθμούς με δύο νίκες και ισάριθμες ήττες).

Αποστολή Παναιτωλικού: Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μλάντεν, Μπακάκης, Καρέλης, Πέδρο, Νταγκό, Ντίας, Χατζηθεοδωρίδης, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσεϊ, Σενγκέλια, Στεργιάκης, Λιάβας.

Αποστολή ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Αραούχο, Ελίασον.

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:
«Δέκα αναμετρήσεις ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ έχουν διεξαχθεί στο Αγρίνιο, με τους γηπεδούχους να έχουν τρεις νίκες και την ομάδα της Αθήνας επτά. Πρώτη φορά συναντήθηκαν στις 4 Ιανουαρίου 1976, στην πρώτη χρονιά του Παναιτωλικού στην Α' Εθνική και η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1. Ο Αλεξιάδης ήταν ο σκόρερ του γκολ της ομάδας του Αγρινίου, ενώ για την ΑΕΚ σκόραραν οι Δέδες (5'), Νικολάου (13') και Παπαϊωάννου (43').

Την επόμενη σεζόν, το 1976-77 επικράτησε πάλι με 3-1 η ΑΕΚ, με τον Κώστα Παπαϊωάννου να σκοράρει για τον Παναιτωλικό, και την ομάδα της Αθήνας να βρίσκει γκολ με τους Νικολούδη (2'), και Τάσο (6', 75'). Η πρώτη νίκη για τον Παναιτωλικό ήρθε στις 20 Μαρτίου 2016 με γκολ στις καθυστερήσεις από τον Μάρκους Πάουλο με 1-0.

Αυτή ήταν η αφετηρία για να σημειώσει τη δεύτερη διαδοχική τη σεζόν 2016-17 με 3-2 (12' Μαρκόφσκι, 55' Μάκος, 82' Μάκος / 22' Αλμέιδα, 33' Γαλανόπουλος). Η ΑΕΚ το 2017-18 σημείωσε την ευρύτερη νίκη της στο Αγρίνιο, με σκορ 4-1.

Οι Μπακατσέτας (6'), Χριστοδουλόπουλος (36'), Αραούχο (44'), Λόπες (61'), με τον Μοράρ να σκοράρει στο 68ο λεπτό για τους γηπεδούχους. Η τελευταία νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2018 και από τότε ακολούθησαν οκτώ αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΚ να επικρατεί στα επτά και να υπάρχει και μια ισοπαλία για το Κύπελλο.

Αυτό το σερί με τις έξι διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ εντός και εκτός έδρας για το πρωτάθλημα διεκόπη στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων, όπου ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Ο Τάσος, ο Μπελέκ και ο Λιβάγια είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει από δύο γκολ στις αναμετρήσεις με τον Παναιτωλικό, ενώ και ο Καμαρά έχει σκοράρει και τα δύο γκολ στη νίκη του Παναιτωλικού με 2-1 το 2018-19. Οι τρεις από τις επτά νίκες της ΑΕΚ είναι με 3-1, σκορ που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους κόντρες, ενώ και οι τρεις νίκες του Παναιτωλικού είναι με διαφορετικά σκορ.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 10
Νίκες Παναιτωλικού: 3
Ισοπαλίες: 0
Νίκες ΑΕΚ: 7
Γκολ: 10-21

Πρωτάθλημα: Super League 1
Φάση: Κανονική διάρκεια
Αγωνιστική: 5η

Αναμέτρηση: Παναιτωλικός - ΑΕΚ
Ημερομηνία: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 20:00
Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας) - Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος διαιτητής: Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)
VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
AVAR: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)
Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...