Από το... «εκτεταμένο» rotation στην Λιβαδειά!

ΑΕΚ
«Εκτεταμένο», «βαθύ» ή και «ακραίο» rotation έκανε η ΑΕΚ σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην αναμέτρηση του κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην οποία επικράτησε χωρίς να... πατήσει γκάζι με 2-0 (6' Μιχάλης Κοσίδης, 68' Πέτρος Μάνταλος).

Τυπικά δεν είναι αδόκιμος ο όρος, καθώς υπήρξαν εννέα νέοι παίκτες στην αρχική ενδεκάδα, αλλά όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε (άλλοτε θετική, άλλοτε αρνητικά, ανάλογα με την περίσταση) ατμόσφαιρα και κλίμα ερμηνεύουμε τα γεγονότα κατά το δοκούν (αρκεί να στηρίζονται σε αληθοφανή δεδομένα).

Αλήθεια τώρα; «Εκτεταμένο» και «βαθύ» και «ακραίο» rotation όταν οι ένδεκα από τους 15 παίκτες που αγωνίσθηκαν είναι "παλιοί"; Όταν το δίδυμο των στόπερ Μήτογλου - Τζαβέλλας έχει "απείρως" περισσότερα παιχνίδια απ' ότι το αντίστοιχο Βίντα - Μουκουντί;

Ναι, να σταθούμε στο ντεμπούτο του (ανέτοιμου) Σιντιμπέ. Ναι, να σταθούμε στην επιστροφή (σε αρχική ενδεκάδα επίσημου αγώνα) του Γαλανόπουλου. Ναι, να σταθούμε στους "πιτσιρικάδες" Κοσίδη, Ραντόνια. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το «εκτεταμένο», «βαθύ» ή «ακραίο» rotation υπάρχει χάσμα.

Είπαμε (δείχνει να) γίνεται καλή δουλειά από τον Αλμέιδα και το επιτελείο του, το έχουμε ξαναπεί (αν και οι θλάσεις των τελευταίως ημερών με προβληματίζουν, ελπίζω να μην ζήσουμε αντίστοιχο σκηνικό με την πρώτη χρονιά του Φερέρ). Δεν χρειάζεται... image makers! Θα μου πεις αυτό κάνουν όλοι (ανεξαρτήτου ομάδας που στηρίζουν).

Μεγάλο θέμα συζήτησης και προχωράμε στο πρωτάθλημα όπου η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής θα φιλοξενηθεί από τον Λεβαδειακό, με τον Παναθηναϊκό να είναι στο συν εννέα (+9) μετά την νίκη επί του Άρη (και τον Βόλο να έχει περάσει δεύτερος).

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Από τις 20 Δεκεμβρίου 1987 που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μέχρι και σήμερα έχουν διεξαχθεί συνολικά 16 ματς με γηπεδούχο το Λεβαδειακό. Σε αυτές τις αναμετρήσεις υπάρχουν 9 νίκες της ΑΕΚ, 2 της ομάδας της Βοιωτίας και 5 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Σε εκείνη την πρώτη αναμέτρηση του 1987 είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με τον Τζίμη Πατίκα να ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ στο 1ο λεπτό και τον Μιχάλη Μπλέτσα να ισοφαρίζει στο 31ο λεπτό σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Την επόμενη σεζόν υπήρξε λευκή ισοπαλία, στην πρώτη αναμέτρηση που δεν σκόραρε κανένας από τους δύο αντιπάλους, ενώ ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και στα επόμενα τρία ματς, όπου μέτρησε ισάριθμες ήττες από την ΑΕΚ.

Συνολικά οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν δεχθεί γκολ στα 13 από τα 16 ματς που έχει δώσει με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό και η ομάδα της Βοιωτίας έχει σκοράρει στο παρθενικό της παιχνίδι, το 1-1 του 1987 και στις νίκες της με 2-1 το 1994-95 και με 3-0 το 2015-16.

Το δημοφιλέστερο αποτέλεσμα, πάντως, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι το 0-0 που έχει εμφανιστεί τέσσερις φορές, ενώ η ΑΕΚ έχει από τρεις νίκες με 1-0 και 2-0. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν στις 5 Μαΐου 2019 με νίκη της ΑΕΚ με 3-0 στην έδρα του Λεβαδειακού, με τους Μπακατσέτα, Λιβάγια και Πόνσε να είναι οι σκόρερ των Κιτρινόμαυρων.

Ο Ντανιέλ Μπατίστα ήταν ο πρώτος που σκόραρε δύο φορές στην ίδια αναμέτρηση, κάτι που συνέβη στο 3-0 της σεζόν 1990-91. Ακολούθησε ο Δημήτρης Σιαλμάς το 2011-12 στη νίκη της ΑΕΚ με 2-0. Εκτός από τους Μπατίστα και Σιαλμά, δύο τέρματα έχει και ο Μάρκο Λιβάγια που σκόραρε στις δύο τελευταίες επισκέψεις που είχε στην Βοιωτία η ΑΕΚ.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 16
Νίκες Λεβαδειακού: 5
Ισοπαλίες: 5
Νίκες ΑΕΚ: 9
Γκολ: 6-21

Πρωτάθλημα: Super League 1
Φάση: Κανονική διάρκεια
Αγωνιστική: 9η

Αναμέτρηση: Λεβαδειακός - ΑΕΚ
Ημερομηνία: Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 18:00
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Σάββας (Σερρών)
4ος διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

Αποστολή Λεβαδειακού: Μάρκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Μπελμόντ, Τόρο, Χάμοντ, Λούα Λούα, Μεχία, Πέτρε, Μουτίνιο, Σκβάρκα, Βινίσιους, Βήχος, Γιαννιώτας, Δούμτσιος, Λιάγκας, Νίκας, Παναγιώτου, Τσάπρας, Τσιριγώτης.

Αποστολή ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)