"Πέντε στα πέντε" στην Νέα Φιλαδέλφεια...

Γήπεδο ΑΕΚ
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 1981. Η ΑΕΚ επικρατούσε του Ατρομήτου με 3-0 χάρη στα τέρματα του Μπάγεβιτς, του Θώδη και του Βλάχου. Ήταν η τελευταία φορά που η ΑΕΚ αντιμετώπιζε την ομάδα του Περιστερίου στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (16/10/2022, 16:00) οι δύο ομάδες θα ξανατεθούν αντιμέτωποι στο ίδιο γήπεδο μετά από 41 χρόνια (και κάτι μήνες). Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League.

Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος έχουν αναμετρηθεί 20 φορές για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο την ΑΕΚ και οι Κιτρινόμαυροι έχουν επικρατήσει 14 φορές, 4 αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι και 2 φορές έχει φύγει με τη νίκη η ομάδα του Περιστερίου.

Η τελευταία τους αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν για τη σεζόν 1980-81 στις 18 Φεβρουαρίου 1981, με την ΑΕΚ να επικρατεί 3-0 χάρη στα γκολ των Μπάγεβιτς, Θώδη και Βλάχου. Στο “Νίκος Γκούμας” έχουν διεξαχθεί μόλις πέντε από τις 20 αναμετρήσεις και εκεί η ΑΕΚ έχει επικρατήσει και στα πέντε, ενώ έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και έχει σημειώσει 14.

Στις 11 Νοεμβρίου 2018, ο Ατρόμητος επικράτησε τελευταία φορά σε εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, με 2-0 (87’ Ρισβάνης, 88’ Κουλούρης). Από τότε οι ομάδες έχουν συναντηθεί εννέα φορές και στις δύο έδρες, με την ΑΕΚ να μετρά οκτώ νίκες και τον Ατρόμητο μόλις μια στην έδρα του το 2020-21 με 1-0.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 1-0, με τέσσερις νίκες της ΑΕΚ και ακολουθεί το 3-0 με τρεις παρουσίες. Οι τέσσερις ισοπαλίες που έχουν οι δύο ομάδες είναι όλες με διαφορετικά σκορ, ενώ μόλις μια φορά έχει σημειωθεί το 0-0 και ήταν το μοναδικό από τα 20 ματς τους που δεν σημειώθηκε γκολ.

Στις 18 Απριλίου 2012. Ο Βάλτερ Βάγκνερ, ο Γιώργος Δέδες, ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Ολιβέιρα είναι οι πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει δύο γκολ στο ίδιο παιχνίδι με τον Ατρόμητος για την ΑΕΚ. Σε καμία από τις δύο νίκες που σημείωσε ο Ατρόμητος εκτός έδρας με την ΑΕΚ δεν σκόραραν οι γηπεδούχοι, αφού επικράτησε με 1-0 το 2017-18 και με 2-0 το 2018-19.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 20
Νίκες ΑΕΚ: 14
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Ατρομήτου: 2
Γκολ: 40-16

Πρωτάθλημα: Super League 1
Φάση: Κανονική διάρκεια
Αγωνιστική: 8η

Αναμέτρηση: ΑΕΚ - Ατρόμητος
Ημερομηνία: Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 16:00
Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)
4ος διαιτητής: Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας)
VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)

Αποστολή ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης.

Αποστολή Ατρομήτου: Γιαννιώτης, Μάριτς, Σάλτας, Κιβρακίδης, Κεσχρίντα, Αθανασίου, Χατζηισαΐας, Σουάρεθ, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Τζοβάρας, Φριντζόνσον, Οικονομίδης, Γκονθάλεθ, Έρλινγκμαρκ, Κούεν, Μουνίθ, Ρομπάιγ, Τζαβίδας, Κλωναρίδης, Κιάρτανσον, Ροτάριου.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...