Μία πραγματικά όμορφη βραδιά, ένα πάρτι...

ΑΕΚ - Ιωνικός
Αγωνιστική ανάλυση και κριτική στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ιωνικό δεν υφίσταται. Δεν ήταν καν ένας τυπικός (ποδοσφαιρικός) αγώνας στην κυριολεξία του όρου, αλλά (ποδοσφαιρικό) παιχνίδι με την γενικότερη έννοια του όρου.

Αποτέλεσε την φυσική συνέχεια των εγκαινίων του γηπέδου και θα μπορούσε κάλλιστα να ενταχθεί στο πρόγραμμα της τελετής ως αγώνας επίδειξης. Η (ιστορική) βραδιά στην Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ένα ατελείωτο πάρτι, το οποίο μεταφέρθηκε από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο και μόνο ως τέτοιο μπορεί να κριθεί.

Όλα τα υπόλοιπα, τα "πεζά" (συστήματα, διακριθέντες - υστερήσαντες και όλα όσα συζητάμε μετά από κάθε ματς), μπορούν να περιμένουν. Θα υπάρξουν και άλλοι (πολλοί) αγώνες. Ιστορική στιγμή για όσους σκόραραν (Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία, Σέρχιο Αραούχο), για όσους αγωνίσθηκαν και για τον Ματίας Αλμέιδα που του έλαχε η (καλή) μοίρα να κοουτσάρει το πρώτο παιχνίδι στην Νέα Φιλαδέλφεια μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες. Το τελικό σκορ και η γενικότερη εικόνα του αγώνα ήταν απόρροια του πάρτι που "στήθηκε" και... συνεχίζουμε!



ΥΓ.1 Τελικά το αγωνιστικό σχόλιο δεν θα το "γλιτώσω". Εξαιρετικοί οι Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, ποιότητα και κλάση ο (εξαιρετικός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) Πινέδα, εκπληκτικές σέντρες (και όχι μόνο) ο Ελίασον. Λιβάι σου πάει (πολύ) η θέση του "φουνταριστού".

ΥΓ.2 Γινόταν να μην σκοράρει στο παρθενικό παιχνίδι στην Νέα Φιλαδέλφεια ο Σέρχιο Αραούχο; Δεν γινόταν! Έστω και με κόντρα. Φυσική νομοτέλεια!

ΥΓ.3 Με τρία γκολ διαφορά κέρδισε η ΑΕΚ τον Ιωνκό εντός έδρας τόσο πέρυσι (3-0), όσο και φέτος (4-1). Η εικόνα των δύο αγώνων όμως δεν έχει καμία σχέση. Να είναι το γήπεδο; Να είναι (πολύ) καλύτερη η φετινή ΑΕΚ της περσινής; Αυτό για όσους κρίνουν παίκτες, ομάδες και αποδόσεις με βάση (μόνο) το τελικό σκορ.

ΥΓ.4 "Φοβόμουν" μήπως παρασυρθούν οι ποδοσφαιριστές και γενικότερα ο ποδοσφαιρικός οργανισμός της ΑΕΚ από την εορταστική ατμόσφαιρα των εγκαινίων και του νέου γηπέδου, αλλά τελικά εμφανίσθηκαν στο γήπεδο απόλυτα προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι. Πάει και στον Αλμέιδα πόντος, του πιστώνεται (και) αυτό.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός