ΑΕΚ - ΟΦΗ (προαναγγελία αγώνα)

ΑΕΚ - ΟΦΗ
Τον ΟΦΗ υποδέχεται η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Τετάρτης (09/11/2022, 20:00) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League. Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Η ΑΕΚ την περσινή σεζόν δεν κατάφερε να επικρατήσει σε κανένα από τα δύο παιχνίδια της με τον ΟΦΗ, παρότι προηγήθηκε και στα δύο. Στην αναμέτρηση της Κρήτης προηγήθηκε 3-0 και τελικά η αναμέτρηση τελείωσε 3-3, ενώ στο ΟΑΚΑ προηγήθηκε 1-0 με τον Βράνιες, αλλά ο Λάμπρου και ο ο Καμάου έδωσαν τη νίκη στον ΟΦΗ.

Αυτές οι δύο απώλειες βαθμών ήρθαν έπειτα από πέντε διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ εντός και εκτός έδρας, ενώ στα τελευταία της εννιά με την ομάδα της Κρήτης ανεξάρτητα έδρας είχε οκτώ νίκες και μια ήττα στο Ηράκλειο το 2012-13.

Η ΑΕΚ έχει αναμετρηθεί με τον ΟΦΗ 43 φορές και έχει 33 νίκες, ενώ τέσσερα παιχνίδια τους έχουν τελειώσει ισόπαλα. Η ομάδα της Κρήτης έχει πάρει έξι νίκες και μια φορά έχει καταφέρει να φύγει να επικρατήσει δύο διαδοχικές χρονιές.

Το 1999-00 πήρε τη νίκη με 2-1 στο ουδέτερο γήπεδο της Ρόδου και το 2000-01 επικράτησε και πάλι με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ συνήθως επικρατεί με παραπάνω από ένα γκολ διαφορά στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και μόνο οι 12 από τις 33 νίκες της είναι με ένα γκολ διαφορά.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους κόντρες είναι το 3-0 που έχει εμφανιστεί επτά φορές, ενώ ακολουθούν με έξι παρουσίες το 2-0 και το 2-1. Οι τέσσερις από τις πέντε ισοπαλίες τους είναι με 1-1.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει κάνει το ένα από τα καρέ της καριέρας του απέναντι στον ΟΦΗ, στις 28 Μαρτίου 1971 και τη νίκη της ΑΕΚ με 4-0, ενώ χατ τρικ έχει σημειώσει ο Δημήτρης Σαραβάκος στις 29 Ιανουαρίου 1995, πάλι σε νίκη 4-0 των Κιτρινόμαυρων.

Πρώτος σκόρερ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ, όμως, είναι ο Θωμάς Μαύρος με 8 γκολ.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 43
Νίκες ΑΕΚ: 33
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΟΦΗ: 6
Γκολ: 72-30

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας...

Ντέρμπι «δικεφάλων» και ντέρμπι κορυφής (μέρος 2ο)

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)