Από Τρίπολη, Πειραιά με... ενδιάμεσο σταθμό!

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ
Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου η ΑΕΚ έχανε στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης" από τον Παναθηναϊκό με 2-1 (με δύο πέναλτι!). Ήταν η τελευταία απώλεια του "δικεφάλου" σε πρωτάθλημα και κύπελλο (επτά συνεχόμενες νίκες ακολούθησαν) μέχρι και την αναμέτρηση στην Τρίπολη, 1-1 με τον Αστέρα.

Ατυχία, κακή ημέρα της ΑΕΚ ή και τα δύο μαζί; Ναι, η ΑΕΚ ήταν κατώτερη του αναμενομένου και η εμφάνισή της κυμάνθηκε από το μέτριο μέχρι το συμβατικά καλό (με κάποιες εξάρσεις), αλλά ακόμη κι έτσι είχε τις στιγμές της χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί από τον Αστέρα. Όταν δέχεσαι γκολ από κόντρα δικαιούσαι να μιλάς για ατυχία.

Από την άλλη το να μην τελειώνεις τις φάσεις (πρόβλημα που παρατηρήθηκε και σε προγενέστερα παιχνίδια, παρά τις νίκες) σημαίνει ότι χρειάζεται δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα. Είκοσι τελικές (τουλάχιστον πέντε - έξι κλασικές ευκαιρίες) στην Τρίπολη και η ομάδα σου έγινε την εντύπωση πως αν δεν προέκυπτε το πέναλτι γκολ δεν θα έβαζε.

Ως προς το ότι η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, θυμάμαι ένα κείμενο που είχα γράψει στις 31 Αυγούστου μετά την εντός έδρας (στην Ριζούπολη) ήττα από τον Βόλο. Δύο μήνες (και μερικές ημέρες) μετά δεν θα άλλαζα ούτε λέξη.

Να ευχηθούμε περαστικά και γρήγορη επάνοδο σε Ελίασον, Τσούμπερ και... πάμε παρακάτω. Όχι στο ντέρμπι της Κυριακής στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με τον Ολυμπιακό. Προηγείται ο ΟΦΗ. Και μην μου πει κανείς ότι πρόκειται για ματς κόντρα στον ουραγό (με ότι αυτό συνεπάγεται).

Να θυμίσω ότι πέρυσι η ΑΕΚ είχε μία ισοπαλία (εκτός) και μία ήττα (εντός έδρας) κόντρα στην Κρητική ομάδα, να θυμίσω ότι δεν είναι λίγες οι απουσίες και να συνυπολογίσουμε και το πιθανό rotation που ίσως κάνει ο Αλμέιδα για να έχει "φρέσκια" την ομάδα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα