ΑΕΚ - Λαμία (προαναγγελία αγώνα)

ΑΕΚ
Πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους ποδοσφαιρόφιλους που χάρηκε όταν τελείωσε το μουντιάλ (το οποίο δεν πολυπαρακολούθησα κιόλας). Πέντε εβδομάδες με μόνο φιλικά και ένα ματς κυπέλλου (με ομάδα κατώτερης κατηγορίας) είναι μεγάλο χρονικό διάστημα (χωρίς ΑΕΚ) ιδιαίτερα με τα όσα μας παρουσίασε η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος (στον πρώτο γύρο δηλαδή).

Στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου, κόντρα στην Λαμία, η ΑΕΚ δεν έχει να ανταγωνισθεί τόσο τον αντίπαλό της (χωρίς να τον υποτιμάμε βεβαίως) αλλά τον... ίδιο της τον εαυτό (και τις προσδοκίες μου μας δημιούργησε), υπό την έννοια ότι αφενός είναι δύσκολο να συνεχίσει από εκεί σταμάτησε (αγωνιστικά εννοώ) μετά από διακοπή πέντε εβδομάδων και αφετέρου έχει πολλές (μα πολλές όμως!) απουσίες.

Μετρήστε πόσοι έμειναν -για διάφορους λόγους- εκτός αποστολής: Βίντα, Μοχαμάντι, Ελίασον, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Φερνάντες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά (ιδιαίτερα στα άκρα) είναι "άδεια" και ο Ματίας θα αναγκασθεί σε κάποια "πατέντα" ή αλχημεία. Αν διατηρηθεί το αγωνιστικό σύστημα οι λύσεις για τα άκρα της επίθεσης είναι:

➺ Μάνταλος - Λιβάι Γκαρσία (με Φαν Βέερτ σέντερ φορ)
➺ Μάνταλος - Αραούχο (με Λιβάι - Φαν Βέερτ επιθετικό δίδυμο)
➺ Πινέδα (δεν τον έχουμε δει εκεί, αλλά την έχει και αυτή την θέση) - με Μάνταλο ή Λιβάι δεξιά

Υπάρχει βέβαια και η λύση του Μαχαίρα για αριστερά, αλλά νομίζω ότι συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες (μιλάμε για ένα παιδί που προέρχεται από αποχή λόγω τραυματισμού, ενώ στο πρωτάθλημα έχει αγωνισθεί μόλις 24 λεπτά στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ).

Νομίζω ότι η προφανής λύση (και αυτή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες) είναι η πρώτη. Για να δούμε τι θα επιλέξει ο Ματίας. Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Πέντε φορές έχει υποδεχθεί η ΑΕΚ την Λαμία για την Super League και μετρά ισάριθμες νίκες και μάλιστα χωρίς η ομάδα της Φθιώτιδας να έχει καταφέρει να σκοράρει σε καμία από αυτές τις αναμετρήσεις.

Όλοι οι μεταξύ τους αγώνες έχουν διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, με πρώτο από αυτούς στις 27 Ιανουαρίου 2018, όταν με τα γκολ των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Μάρκο Λιβάγια, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε σκοράρει και στο ματς του πρώτου γύρου που είχε γίνει στην Λαμία και είχε δώσει τη νίκη με 1-0 στους Κιτρινόμαυρους.

Συνολικά οι δύο ομάδες και στις δύο έδρες έχουν αναμετρηθεί 11 φορές, με την ΑΕΚ να μετρά 9 νίκες και δύο ματς που έγιναν με γηπεδούχο την Λαμία να έχουν τελειώσει ισόπαλα. Η ΑΕΚ έχει σημειώσει 10 γκολ συνολικά σε αυτά τα πέντε ματς και κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να βρει δύο φορές δίχτυα, ούτε να σκοράρει σε δύο διαφορετικά ματς.

Υπάρχουν εννέα σκόρερ για την ΑΕΚ, αλλά και ένα αυτογκόλ από τον Ανέστη Αναστασιάδη. Οι τρεις από τις πέντε νίκες της ΑΕΚ είναι με 2-0, ενώ έχει ακόμη μια με 3-0 και μια με 1-0. Ο Αραούχο ήταν ο σκόρερ στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων με γηπεδούχο την ΑΕΚ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, όταν και επικράτησε με 1-0.

Η ΑΕΚ μετρά πέντε διαδοχικές νίκες με την Λαμία ανεξάρτητα έδρας, αλλά και επτά διαδοχικά παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ από την ομάδα της Φθιώτιδας εντός και εκτός έδρας σε αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Η τελευταία φορά που παραβιάστηκε η εστία της ήταν στην ισοπαλία 2-2 στην Λαμία στις 14 Απριλίου 2019. Τα δύο γκολ της Λαμίας είχαν έρθει από τον Μπαράλες, ενώ για την ΑΕΚ είχε σκοράρει ο Μάνταλος και ο Μπογιέ.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 5
Νίκες ΑΕΚ: 5
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Λαμίας: 0
Γκολ: 10-0

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός