Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε και... πρωτιά!

ΑΕΚ
Ψεκάστε (Νόρντιν Άμραμπατ), σκουπίστε (Μιγιάτ Γκατσίνονιτς), τελειώσατε (Ορμπελίν Πινέδα)! ΑΕΚ - Άρης 3-0 με συνοπτικές διαδικασίες και πιάσαμε... κορυφή!!! Ας μείνουμε προσγειωμένοι και ας μιλήσουμε λίγο για το παιχνίδι.

Στον αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας (κάτι που -προφανώς- αυξάνει τον συντελεστή δυσκολίας) με 2-0, σκορ το οποίο την "αδικούσε" με βάση την απόδοση και την εκπληκτική της εμφάνιση (το γράφαμε και στο pregame).

Στο παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας το (ευρύ) 3-0 μάλλον την... κολακεύει! Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ μπήκε όπως το... συνηθίζει. Με ένταση, ενέργεια και "ατελείωτη" πίεση ψηλά, στην περιοχή του αντιπάλου. Το (ανελέητο) πρέσινγκ πάντως ήταν χωρίς αντίκρισμα από την στιγμή που δημιουργικά η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Δεν βγήκαν συνδυασμοί, δεν βγήκαν φάσεις.

ΑΕΚ
Λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο οι παίκτες της ΑΕΚ άρχισαν να οπισθοχωρούν, με την πρώτη γραμμή άμυνας να "στήνεται" στο κέντρο (ακόμη και λίγο πιο πίσω). Επιλογή του Αλμέιδα πιθανότατα (ή μήπως την αναγκάζει ο αντίπαλος;), αλλά το ερώτημα είναι... γιατί;

Τακτική επιλογή; Δοκιμές και πειραματισμοί (που θα χρειαστούν στην συνέχεια); Είναι ο τρόπος που (αποφάσισε να) αντιμετωπίζει τα ντέρμπι; (Θυμίζω την παρόμοια -τακτικά- εικόνα με τον Παναθηναϊκό και το δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ, συμπτωματικά(;) και τα δύο ματς στην Νέα Φιλαδέλφεια!)

Εντυπωσιακοί Αραούχο (κερδισμένο πέναλτι, δύο ασίστ, ακυρωθέν γκολ, πόσα περισσότερα να κάνει κάποιος σε ένα παιχνίδι);, Πινέλα, Γιόνσον! Μετά τους Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, επέστρεψε και ο Ελίασον. Μόνο ο Μοχαμάντι απομένει (γιατί όλοι θα χρειαστούν). Έστω και με "σβηστές" μηχανές η ΑΕΚ έφθασε σε μία άνετη (με τρία γκολ διαφορά) νίκη και αυτό κάτι (πρέπει να) λέει. Πιάσαμε κορυφή και συνεχίζουμε...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!