"Σφαλιάρα" στα Ιωάννινα και τώρα ντέρμπι

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
Για την ήττα της ΑΕΚ στους "Ζωσιμάδες" από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που δεν έχει αναφερθεί - γραφθεί - αναλυθεί. Την θεωρώ ως μία κακή ημέρα στην δουλειά και τίποτε περισσότερο.

Δεν θα μπω καν στην λογική του γιατί έβαλε "αυτόν" και όχι τον "άλλον", γιατί προτίμησε τον "τάδε" αντί του "δείνα". Το έκανε και σε προηγούμενα ματς και δεν ασχολούμασταν λόγω της απόδοσης της ομάδας και των θετικών αποτελεσμάτων.

Ίσα - ίσα που λέγαμε το αντίθετο, ότι ανεξαρτήτως προσώπων η εικόνα της ομάδας παραμένει ίδια και υψηλού επιπέδου. Επίσης είναι γνωστόν τοις πάσι ότι σε μία ήττα καλύτεροι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που δεν αγωνίσθηκαν.

Βλέπε Ρότα, Μήτογλου και Στάνκοβιτς δηλαδή. Ναι και εμένα με προβληματίζει η απόδοση και η παρουσία του Σιντιμπέ και είμαι σίγουρος πως ο Αλμέιδα τον χρησιμοποίησε μάλλον για να μην του καταστρέψει την ψυχολογία, σε κάθε άλλη περίπτωση θα έβαζε τον Ραντόνια που μπορεί να υστερεί σε εμπειρία, αλλά τα τρεξίματα και η έντασή του θα ήταν πιο χρήσιμα.

Υπάρχει και το κομμάτι της διαχείρισης στην μέση. Αν δεν βάλεις τον (παγκόσμιο πρωταθλητή) Σιντιμπέ ούτε όταν τραυματίζεται το βασικό σου δεξί μπακ είναι σαν να του δείχνεις την πόρτα της εξόδου.

Αυτό που με προβλημάτισε στο παιχνίδι δεν ήταν το πρώτο ημίχρονο (στο οποίο στέκονται όλοι, έως έναν βαθμό δικαίως) αλλά στην εικόνα της ΑΕΚ μετά το γκολ του Αραούχο στο 51ο λεπτό. Σαν να έσβησαν τα φώτα, σαν κάποιος να γύρισε στο "off" τον διακόπτη του κινητήρα.

Παρότι η ΑΕΚ μείωσε και ξαναμπήκε στο ματς (κατά το κοινώς λεγόμενο)... σαν να τα παράτησε. Σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο (μαζί με τις καθυστερήσεις) και... τίποτα. Η ΑΕΚ ξέμεινε από ενέργεια, ιδέες, διάθεση και πήγαινε για την ισοφάριση με τρόπο παντελώς ανορθόδοξο. Κάτι που είχε να συμβεί από το παιχνίδι της Ριζούπολης με τον Βόλο όπου και εκεί έχασε.

Σύμπτωση; Ίσως, αλλά όταν η ΑΕΚ μένει πίσω στο σκορ δείχνει να χάνει την ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωσή της. Είχαμε την ΑΕΚ του (πρωταθληματικού) 2018 που έβγαζε αντίδραση (δηλαδή "έπαιρνε μπρος" όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ) και ελάχιστη δράση, έχουμε και την ΑΕΚ του 2022 που δείχνει (γιατί το δείγμα των δύο αγώνων που έμεινε πίσω στο σκορ είναι μικρό) να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Μου έκανε εντύπωση που κάναμε μόλις δύο αλλαγές αν και το παιχνίδι "στράβωσε" νωρίς, αλλά (δυστυχώς) λόγω των απουσιών δεν υπήρχαν πολλές μεσοεπιθετικές επιλογές στον πάγκο, κι επίσης μου έκανε εντύπωση γιατί βγήκε (για ένα ακόμη ματς) ο Πινέδα.

Να σκέφτηκε ίσως το ντέρμπι που ακολουθεί σε λίγες ημέρες; Ίσως, αλλά είσαι πίσω στο σκορ. Επειδή το κάνει συχνά ο Αλμέιδα προφανώς έχει τον λόγο του, αλλά μέχρι να μας τον πει η απορία μου παραμένει. Μου έλειψε (πολύ) ο Σιμάνσκι.

Ιδιαίτερα η δουλειά που κάνει (ουσιαστικά ως τρίτος στόπερ) όταν η ομάδα επιτίθεται. Αν έψαχνα να βρω διακριθέντα δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στον Άμραμπατ που έκανε τα ΠΑΝΤΑ και ήταν παντού. Το ότι δεν του πιστώθηκαν τουλάχιστον δύο - τρεις ασίστ οφείλεται στην αστοχία των επιθετικών μας.

Κι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να ξανασυζητηθεί για ακόμη μία φορά. 17 τελικές προσπάθειες και (μόλις) ένα γκολ. Το αντίθετο δηλαδή από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος είχε μόλις τέσσερις τελικές, οι δύο στην εστία και μετουσιώθηκαν σε γκολ. Ότι πήγε μέσα δηλαδή "έγραψε". Υπάρχουν και αυτές οι ημέρες στην δουλειά...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!