Super League 2022-23: ΑΕΚ - Παναιτωλικός (προαναγγελία)

ΑΕΚ
Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την αναμέτρηση στην Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ να υποδέχεται Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής (Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, 16:00). Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League.

Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Μέχρι την περσινή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ο Παναιτωλικός είχε σημειώσει μόλις ένα γκολ στα εννέα εκτός έδρας ματς του και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές και να πάρει την πρώτη νίκη της ιστορίας του απέναντι στους Κιτρινόμαυρους.

Αυτή η νίκη του Παναιτωλικού έβαλε τέλος σε ένα σερί με έξι διαδοχικές νίκες εντός και εκτός έδρας που είχε η ΑΕΚ με την ομάδα του Αγρινίου από το Μάρτιο του 2019.

Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει στις οκτώ από τις δέκα μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ υπάρχει και μια λευκή ισοπαλία μεταξύ τους στις 4 Ιανουαρίου 2017, στο μοναδικό παιχνίδι της ιστορίας τους στην Α’ Εθνική / Super League που δεν έχει σημειωθεί τέρμα.

Η ιστορία των αναμετρήσεων τους ξεκίνησε το 1975-76 στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να επικρατεί με 4-0 (16’ Δέδες, 20’ Βάγκνερ, 35’ Δέδες, 79’ Παπαϊωάννου).

Με το ίδιο σκορ (4-0) επικράτησε και την επόμενη σεζόν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας η ΑΕΚ, χάρη σε δύο γκολ του Νικολούδη, ενώ από ένα σημείωσαν οι Παπαδόπουλος, Αρδίζογλου.

Αυτές είναι και οι μόνες μεταξύ τους αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί στην φυσική έδρα της ΑΕΚ μέχρι σήμερα. Το 4-0 είναι το δημοφιλέστερο σκορ στις νίκες της ΑΕΚ, αφού σημείωσε ακόμη μια την σεζόν 2018-19. Ακολουθούν το 1-0 και το 2-0 με δύο εμφανίσεις το καθένα.

Οι Δέδες, Νικολούδης, Λιβάγια είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει δύο γκολ στην ίδια αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό, ενώ ο Γαλανόπουλος ο μόνος που έχει σκοράρει σε δύο διαδοχικά εντός έδρας ματς της ΑΕΚ με την ομάδα του Αγρινίου.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 10
Νίκες ΑΕΚ: 8
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Παναιτωλικού: 1
Γκολ: 22-3

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός