Τί περιμένω από την ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής;

ΑΕΚ
Η αρχική μου σκέψη για τίτλο ήταν «Τί να περιμένω από το ντέρμπι κορυφής στην Νέα Φιλαδέλφεια», αλλά σκέφτηκα ότι δεν έχω τις ίδιες παραστάσεις από τις ομάδες. Δηλαδή είδα όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ (και) στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ από τον Παναθηναϊκό παρακολούθησα μόνο το μεταξύ μας στον πρώτο γύρο, στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης".

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (pregame)

Κατά τα άλλα περιορίστηκα κυρίως σε στιγμιότυπα και αναλύσεις - αναφορές ατόμων που εμπιστεύομαι την άποψή τους. Συνεπώς δεν έχω παρακολουθήσει τις δύο ομάδες στον ίδιο βαθμό. Συνεπώς θα περιοριστώ στα του οίκου μας. Κοιτάζοντας την βαθμολογία παρατηρούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα αγωνισθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια με την άνεση... δύο αποτελεσμάτων.

Με Ρότα, Μάνταλο, Σιμάνσκι κόντρα σε Παναθηναϊκό

Σε περίπτωση νίκης ξεφεύγει και άλλο (και άντε πιάστε τον) και σε περίπτωση ισοπαλίας διατηρεί το συν επτά (+7) από τους διώκτες του. Στον αντίποδα η ΑΕΚ παίζει για ένα μόνο αποτέλεσμα, την νίκη.

29 νίκες η ΑΕΚ, 23 ο Παναθηναϊκός

Σε περίπτωση ισοπαλίας μένει στο μείον επτά (και με "καυτή" πλέον την ανάσα των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού), ενώ σε περίπτωση ήττας (χτύπα ξύλο) μένει πίσω δέκα βαθμούς και θα είναι ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ και πιθανότατα με τον Ολυμπιακό (αν νικήσει στον Βόλο, κάτι που είναι και το πιθανότερο).

«Αβαντάζ λόγω έδρας η ΑΕΚ, πιο δουλεμένος ο Παναθηναϊκός»

Ίσως δεν το σπουδαιολογούμε αλλά και η δεύτερη θέση είναι σημαντική καθώς (αν δεν με απατά η μνήμη και η... βαρεμάρα μου να γκουγκλάρω) οδηγεί σε προκριματικά Champions League (κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθείς σε Ευρωπαϊκό όμιλο τον Σεπτέμβρη ανεξαρτήτως διοργάνωσης).

Η αποστολή του Παναθηναϊκού για Νέα Φιλαδέλφεια

Επί του πρακτέου είμαι περίεργος αν ο Αλμέιδα επιφυλάσσει κάποια έκπληξη στον Γιοβάνοβιτς. Πιθανή ενδεκάδα κάτα την κρίση και την οπτική μου:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Δεν νομίζω να μην ξεκινήσει ο Αθανασιάδης. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι σαν να του καταλογίζει ο Αλμέιδα μέρος (ή και ολόκληρη) της ευθύνης για την ήττα στα Ιωάννινα. Οπότε λογικά θεωρώ ότι ο "άσος" δεν αλλάζει.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Δεξί μπακ: Σιντιμπέ. Μπορεί ο Ρότα να μπήκε τελικά στην αποστολή, αλλά με μία μόλις προπόνηση και καταπονημένο οργανισμό από την ίωση πιστεύω ότι θα μείνει στον πάγκο. Σε αντίθετη περίπτωση είναι σαν να δείχνει στον Σιντιμπέ την πόρτα της εξόδου.

Στόπερ: Βίντα - Μουκουντί. Ακλόνητοι και οι δύο. Το βασικό δίδυμο κεντρικών αμυντικών την φετινή αγωνιστική περίοδο δεν πιστεύω ότι θα "σπάσει" σε ένα τόσο κομβικό και καθοριστικό παιχνίδι.

Αριστερό μπακ: Χατζησαφί. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην θέση (μετά τον τραυματισμό του Μοχαμάντι) οπότε δεν τίθεται και θέμα για την επιλογή του Αλμέιδα στην συγκεκριμένη θέση.

ΚΕΝΤΡΟ

Κεντρικοί χαφ: Σιμάνσκι - Γιόνσον. Θεωρώ ότι θα πάμε σε σχήμα με δύο ανασταλτικούς μέσους σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Σε αντίθετη περίπτωση (με ένα αμυντικό χαφ και ένα "οκτάρι") θα δούμε Σιμάνσκι - Πινέδα στον άξονα (και τον Γιόνσον στον πάγκο).

Ακραίοι μεσοεπιθετικοί: Θεωρώ ότι ο Φερνάντες θα μείνει στον πάγκο και θα δούμε Τσούμπερ (από αριστερά) και Άμραμπατ (από δεξιά). Ο Τσούμπερ πήρε λεπτά συμμετοχής στα Ιωάννινα και ο Άμραμπατ ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ. Αυτό σε περίπτωση που παίξει ο Πινέδα στον άξονα (το οποίο για εμένα είναι το λιγότερο πιθανό σενάριο). Ειδάλλως θα δούμε Πινέδα αριστερά και Άμραμπατ δεξιά (και ο Τσούμπερ θα έρθει -αν χρειασθεί- από τον πάγκο).

ΕΠΙΘΕΣΗ

"Ακούνητο" το δίδυμο του Σέρχιο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία. Στον πάγκο ο Βαν Φέερτ. Πρακτική (του Αλμέιδα) που με βρίσκει σύμφωνο και αυτό γιατί το πλάνο του Αργεντινού τεχνικού στηρίζεται σε πολύ μεγάλο (σχεδόν απόλυτο) βαθμό στην πίεση ψηλά. Και σε αυτόν τον τομέα ο Λιβάι και ο Σέρχιο μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερο από τον Ολλανδό φορ.

ΠΑΓΚΟΣ

Το παρήγορο είναι πως η ΑΕΚ θα έχει περισσότερες επιλογές στον πάγκο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Συνυπολογίστε και την επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος επίσης δεν είναι για πλήρες ενενηντάλεπτο (με μόλις δύο - τρεις προπονήσεις), αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί θα υπάρχει στον πάγκο (όχι όπως στα Ιωάννινα που κάναμε μόλις δύο αλλαγές γιατί δεν υπήρχαν άλλοι μεσοεπιθετικοί στον πάγκο).

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας...