Έτσι γράφονται τα (ποδοσφαιρικά) έπη!

ΑΕΚ
Βλέπεις την παραμονή του ντέρμπι την αποστολή των ποδοσφαιριστών που ανακοίνωσε ο Αλμέιδα. Εκτός οι Μουκουντί, Ρότα και Γιόνσον χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού (όπως πχ συμβαίνει με τον Πάολο Φερνάντες και τον Μοχαμάντι) ή να είναι κάποιος ανέτοιμος ή να προκύπτει θέμα κούρασης από την στιγμή που η αναμέτρηση στο Περιστέρι δεν πραγματοποιήθηκε.

Θα ρισκάρει Ραντόνια σε ματς με Ολυμπιακό αν προκύψει κάποιο θέμα με Σιντιμπέ; Θα βάλει Γαλανόπουλο (ο οποίος διανύει μεταβατική χρονιά φέτος - το έχει δηλώσει και ο ίδιος) αν χρειαστεί ξεκούραση (ή ενίσχυση) ο Σιμάνσκι (που να ήξερες ότι δεν θα ξεκινούσε); Και διαβάζεις ενδεκάδα, με τις απορίες να αυξάνονται.

Έξω ο Πινέδα, έξω ο Αραούχο, έξω ο Βίντα, έξω ο Σιμάσκι! Και μέσα παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό και δεν είναι ακόμη έτοιμοι να βγάλουν ενενηντάλεπτο όπως ο Γκατσίνοβιτς (το είπε κιόλας), ο Τσούμπερ ή ο Ελίασον. Σε σχέση με την αποκαλούμενη ως "βασική" ενδεκάδα της ΑΕΚ, αυτοί δηλαδή που ξεκινούν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος τους τελευταίους μήνες, μόνο δύο παίκτες.

Ο Χατζησαφί (δεν υπάρχει και άλλο αριστερό μπακ μέχρι να επανέλθει ο Μοχαμάντι) και ο Λιβάι Γκαρσία. Και τι κάνεις με όλα αυτά τα (στα μάτια μας τουλάχιστον) πειραματικά; Ένα εμφατικό 3-0 επί του Ολυμπιακού σπάζοντας ένα αρνητικό σερί πέντε (αν δεν με απατά η μνήμη) ετών!

Ναι, κάπως έτσι γράφονται τα (ποδοσφαιρικά) έπη που αναφέρω και στον τίτλο. Εντυπωσιακοί οι Σιντιμπέ (το ότι τα καλύτερα παιχνίδια του τα έκανε κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν είναι καθόλου τυχαίο) και Λιβάι (πόσες φορές πήρε παραμάζωμα την άμυνα του Ολυμπιακού;).

Εκπληκτικός Τσούμπερ στο πρώτο ημίχρονο (είπαμε δεν είναι ακόμη για ενενηντάλεπτο με φουλ ρυθμούς). Το εντυπωσιακό του μπάσιμο - σλάλομ στην φάση του δεύτερου γκολ είναι για highlights αθλητικής εκπομπής.

Είναι το σκορ υπερβολικό με βάση την εικόνα του αγώνα και τις (λιγοστές) ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες;

Ίσως, αλλά θυμάμαι και μία "πεντάρα" (1-5) του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ πρόπερσι, με τους "ερυθρόλευκους" να μετουσιώνουν σε γκολ ΟΛΕΣ τις τελικές τους στην εστία! Πέντε στις πέντε (σε σύνολο επτά τελικών του Ολυμπιακού, οι δύο ήταν άστοχες). Δηλαδή όσες φορές βρήκε εστία ο Ολυμπιακός, τόσες βρήκε και δίχτυα! Το θυμάται κανείς; Όχι! Το 1-5 όμως δεν ξεχνιέται, ξεχνιέται;

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα